Θετικός στον κορονοϊό ο Ζίλε, Κίμιχ και Γκνάμπρι επίσης εκτός εθνικής Γερμανίας

Ο κεντρικός αμυντικός της εθνικής Γερμανίας, Νίκλας Ζίλε, βρέθηκε θετικός στην Covid-19, ενώ άλλοι τέσσερις παίκτες που είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, χρειάστηκε να αποχωρήσουν σήμερα από την αποστολή, συμπεριλαμβανομένων των Γιόσουα Κίμιχ και Σερζ Γκνάμπρι, όπως ανακοίνωσε ο διευθυντής των «πάντσερ», Όλιβερ Μπίρχοφ.

Ο Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος παίζει στην Μπάγερν όπως ο Ζίλε, ο Κίμιχ και ο Γκνάμπρι, καθώς και ο Καρίμ Αντεγιέμι (Σάλτσμπουργκ) αναγκάστηκαν επίσης να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Ο Ζίλε είναι πλήρως εμβολιασμένος και δεν έχει συμπτώματα, όπως δήλωσε ο Μπίρχοφ.

Συνολικά εννέα παίκτες είχαν ταξιδέψει με το ίδιο αεροπλάνο με τον Ζίλε. Τέσσερις από αυτούς, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έμειναν, αλλά θα πρέπει να απομονωθούν από την υπόλοιπη ομάδα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Έχοντας ήδη προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022, η Γερμανία θα αντιμετωπίσει το Λιχτενστάιν στις 11 Νοεμβρίου και θα αναμετρηθεί με την Αρμενία τρεις ημέρες αργότερα. Ο προπονητής της «μάνσαφτ», Χάνσι Φλικ, κάλεσε σήμερα τους Μαξιμίλιαν Αρνολντ και Ρίντλεϊ Μπακού της Βόλφσμπουργκ, καθώς και τον Κέβιν Φόλαντ της Μονακό.

Η ανακοίνωση της γερμανικής ομοσπονδίας (DFB) έρχεται, καθώς η Γερμανία μάχεται με μια έξαρση των μολύνσεων από κορονοϊό.

Ο Γιόσουα Κίμιχ, ο οποίος «χρίστηκε» αρχηγός στην αναμέτρηση του Σεπτεμβρίου με το Λιχτενστάιν, εν τη απουσία του Μανουέλ Νόιερ, πυροδότησε έντονη συζήτηση στη χώρα τον περασμένο μήνα, δικαιολογώντας την επιλογή του να μην εμβολιαστεί επικαλούμενος «προσωπικές ανησυχίες».

Η διαμάχη είχε μάλιστα ωθήσει τον υπουργό Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, να τον αμφισβητήσει ευθέως, προτρέποντάς τον να αλλάξει γνώμη, γιατί «ο εμβολιασμός είναι το κύριο όπλο στην καταπολέμηση της πανδημίας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος