Τεράστια ανατροπή και «διπλό»… πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ στην Πράγα

Γύρισε από την «κόλαση» και πήρε μια σπουδαία νίκη στην έδρα της Νίμπουργκ με σκορ 71-75 ο «δικέφαλος του βορρά».

Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μάλκολμ Γκρίφιν ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια τεράστιας σημασίας νίκη μέσα στην Πράγα. Οι Θεσσαλονικείς παρότι βρέθηκαν στο -15 στις αρχές της τελευταίας περιόδου βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψουν και εν τέλει να κερδίσουν το ματς. Μάλιστα, το τελικό +4 της διαφοράς καλύπτει την ήττα του πρώτου αγώνα στο «PAOK Sports Arena» και δίνει το προβάδισμα σε πιθανή ισοβαθμία στην ελληνική ομάδα.

Το ματς

Το ξεκίνημα ήταν θετικό για την ομάδα του Άρη Λυκογιάννη μιας και βρέθηκε «μπροστά» στο σκορ σε διαφορετικά σημεία της πρώτης περιόδου. Οι ελεύθερες βολές αλλά και οι προσπάθειες από το ζωγραφιστό έδωσαν τους περισσότερους πόντους στους φιλοξενούμενους. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα αντιστράφηκε πλήρως. Οι Τσέχοι, ακριβώς όπως και ο ΠΑΟΚ νωρίτερα, δεν κατάφεραν να «ξεφύγουν» στο σκορ παίρνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης. Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 40-37.

Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική για τον «δικέφαλο του βορρά». Με τους Ρίβερς, Χάρντινγκ και Χρούμπαν να πρωταγωνιστούν, οι γηπεδούχοι έφτασαν έως και το +13 δείχνοντας ικανοί να «καθαρίσουν». Παρόλα αυτά, στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Θεσσαλονικείς πραγματοποίησαν ένα μεγάλο ντεμαράζ και «επέστρεψαν» στο ματς. Προεξάρχοντος του Γκρίφιν, το -15 έγινε… ισοπαλία μέσα σε πέντε λεπτά. Τα δύο τρίποντα του Τζος Κάρτερ έφεραν το σκορ στο 66-66 και ο Γκρίφιν έδωσε προβάδισμα (68-66) στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά μετά από σχεδόν είκοσι αγωνιστικά λεπτά. Οι δύο ομάδες εναλλάχθηκαν στο προβάδισμα όμως εν τέλει η ελληνική ομάδα επικράτησε με 71-75 χάρη σε ένα τεράστιο καλάθι Ζερμέιν Λαβ στα 25″ και μια εκπληκτική τάπα του Μάρβιν Τζόουνς στα 10″.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 40-37, 61-49, 71-75.

Οι διαιτητές: Κόντε, Βογίνοβιτς, Μπαλντίνι.

Νίμπουργκ (Αλεξάντερ Σέκουλιτς): Χάρντινγκ 17 (5/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/4 βολές, 7 ριμπάουντ), Χρούμπαν 13 (2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Κόβαρ 1, Πάλιτσα 4 (1/5 σουτ, 2/2 βολές), Ρίβερς 16 (2 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Μπέντα 6, Γκακ 5 (10 ριμπάουντ), Ρος 7 (1), Τούμα 2, Βάνα.

ΠΑΟΚ (Άρης Λυκογιάννης): Κάρτερ 12 (3), ΝτιΛεο 7 (6 ριμπάουντ), Γκρίφιν 22 (11/20 δίποντα, 0/3 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τζόουνς 18 (6/10 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 3/5 βολές, 6 ριμπάουντ), Λαβ 10 (1/6 σουτ, 8/9 βολές), Χριστοδούλου, Γιάνκοβιτς 4 (6 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Καμαριανός 2, Καμπερίδης, Ογκμπέιντε, Τολιόπουλος.

Πηγή φώτο: www.championsleague.basketball

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος