Τα ειδικά κρεβάτια των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά θα έχουν τα κρεβάτια των αθλητών στο Ολυμπιακό Χωριό, με στόχο την αποφυγή οποιουδήποτε είδους… οικειότητας μεταξύ τους.

Τα μέτρα που έχουν παρθεί στο Τόκιο λόγω του κορονοϊού έχουν ενισχύσει και τα αντίστοιχα μέτρα για τα δωμάτια των αθλητών. Συγκεκριμένα, άπαντες οι αθλητές αναμένεται να κοιμούνται σε… οικολογικά κρεβάτια, τα οποία είναι σχεδιασμένα, προκειμένου να μην αντέχουν το βάρος δεύτερου ατόμου.

Το εν λόγω γεγονός δεν πέρασε απαρατήρητο από τους χιλιάδες αθλητές που θα βρίσκονται τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μερικοί εξ αυτών φρόντισαν να αναδείξουν τη συγκεκριμένη ιδιαιτερότητα των κρεβατιών τους.

Αυτό συνέβη αρχικώς με το βίντεο του Ιρλανδού γυμναστή, Ρίς ΜακΛέναγκαν, που χοροπηδά πάνω στο κρεβάτι, επιχειρώντας να διαψεύσει την ευθραστότητα των κρεβατιών, που είχε δημοσιεύσει η «New York Post».

Επίσης, ο Αμερικανός πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων, Πολ Τσελίμο, σχολίασε τα οικολογικά κρεβάτια, προειδοποιώντας πως: «Αυτά τα κρεβάτια θα μπορούν να υποστηρίξουν μόνο το βάρος ενός ατόμου, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε άλλη κατάσταση εκτός από τον αθλητισμό».

Τα οικολογικά κρεβάτια είχαν σχολιαστεί εκ νέου τον Ιανουάριο του 2020, όταν η εταιρεία που τα κατασκεύασε (Airweave), εξήγησε πως μπορούν να αντέξουν έως και 200 κιλά.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος