«Σύννεφα» στις σχέσεις Κ. Ρονάλντο – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ήταν η δεύτερη σημαντικότερη και εμπορικότερη μεταγραφή του καλοκαιριού, ενώ δημιούργησε πανδαιμόνιο στην πόλη του Μάντσεστερ. Μόλις πέντε μήνες αργότερα, η πολυπόθητη επιστροφή του Κριστιάνο Ρονάλντο στο «Old Trafford» είναι πιο κοντά στο να θεωρηθεί «φιάσκο», παρά ιστορική.

Του Βασίλη Αγριτάκη.

Οι απουσίες από τα τελευταία ματς.

Η φημολογία έχει δημιουργηθεί εδώ και περίπου 8 με 10 ημέρες και ενισχύεται όσο ο Πορτογάλος δεν βρίσκεται στο χορτάρι. Σύμφωνα με τον Ραλφ Ράνγκικ, ο λόγος της απουσίας του 36χρονου είναι ένας μικροτραυματισμός στο ισχύο. Όμως το τάιμινγκ με τις φήμες αλλά και της δηλώσεις του Ζόρζε Μέντες δεν είναι και το καλύτερο δυνατό για τους «κόκκινους διαβόλους».

Οι δηλώσεις του ατζέντη του

«Ο Κριστιάνο είναι πολύ χαρούμενος στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ» ανέφερε πριν λίγες μέρες ο Μέντες. Γιατί όμως να είναι ανησυχητική μια τέτοια δήλωση; Η απάντηση είναι απλή. Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας των δύο ανδρών, ο Πορτογάλος μάνατζερ ποτέ δεν κάνει δηλώσεις και συναντήσεις για τον μεγαλύτερο πελάτη του χωρίς να υπάρχει λόγος. Όσο ο Κ. Ρονάλντο βρισκόταν στην Ρεάλ, μιλούσε δημόσια πριν τις επικείμενες ανανεώσεις, ενώ σε ότι αφορά τη Γιουβέντους το έκανε μόνο πριν γίνει η μεταγραφή του στο Τορίνο και πριν αποχωρήσει από αυτό. Όπως είναι προφανές, ο διάσημος ατζέντης μιλάει μόνο όταν θέλει να πιέσει καταστάσεις.

Η απόδοσή του μετά την επιστροφή στην Αγγλία

Παρά τις τεράστιες απαιτήσεις και τις προσδοκίες που υπήρχαν, ο Κριστιάνο δεν βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του. «Λογικό είναι», θα πει κάποιος συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που σε είκοσι μέρες γίνεται 37 ετών. Όμως, η αμοιβή του, το όνομά του αλλά και οι δηλώσεις όλων όταν ανακοινώθηκε η μεταγραφή είχαν δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα. Τα οκτώ γκολ στο πρωτάθλημα (έξι στο Champions League) «σώζουν» ως ένα σημείο την κατάσταση αλλά η εικόνα στο χορτάρι λέει την αλήθεια.

Η πορεία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ερχόμενος στο «νησί» και σε μια ομάδα με παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως οι Ντε Χέα, Βαράν, Πογκμπά, Φερνάντες, Σάντσο, Καβάνι κλπ, ο Ρονάλντο περίμενε να δει μια ομάδα που θα διεκδικεί τίτλους. Παρόλα αυτά, οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται οριακά στη μάχη της 4άδας στην Premier League, έχουν αποκλειστεί από το League Cup ενώ προκρίθηκαν οριακά στους «32» του Κυπέλλου και τους «16» του Champions League. Μάλιστα, το ενδεχόμενο να μην εξασφαλίσει η ομάδα θέση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση τη νέα σεζόν κάνει τον Πορτογάλο σούπερ σταρ να σκέφτεται σοβαρά το μέλλον του σύμφωνα με μεγάλα αγγλικά ΜΜΕ.

Η νοοτροπία του που προβληματίζει

Ένα από τα λίγα αρνητικά σημεία που έχει ο Κ. Ρονάλντο αφορά την αγωνιστική νοοτροπία. Από όταν μεταγραφήκε στη Ρεάλ Μαδρίτης και έπειτα, ο «CR7» είναι μαθημένος στο να έχει μια ομάδα που δουλεύει αποκλειστικά για να τονίσει τις δικές του τεράστιες δυνατότητες. Εν ολίγοις, «όλη η ομάδα έπαιζε για τον Κριστιάνο» όπως έχουν τονίσει αρκετοί συμπαίκτες του στο παρελθόν.

Ένας από αυτούς είναι και ο Τζίτζι Μπουφόν, ο οποίος σε πρόσφατη συνέντευξη δήλωσε: «Όταν επέστρεψα στην Γιουβέντους έζησα δύο σεζόν μαζί με τον Κριστιάνο Ρονάλντο. Δουλέψαμε πολύ καλά μαζί αλλά πιστεύω ότι η ομάδα έχασε το dna της. Το 2017 είχαμε φτάσει στον τελικό επειδή το σύνολο ήταν ισχυρό και ενωμένο”. Κάτι τέτοιο ίσως ανυσηχεί ανθρώπους στο εσωτερικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Άλλωστε είναι γνωστό πως ο Ραλφ Ράνγκνικ δεν επιθυμεί να συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα που βρίσκονται και σε μεγάλη ηλικία.

Η πρόσφατη δήλωση του Κριστιάνο για το μέλλον του

«Η ζωή πρέπει να διαθέτει σημαντικές στιγμές για όλους, είτε καλές είτε κακές. Όλα είναι στο πρόγραμμα και όταν τα πράγματα στραβώνουν πρέπει να βρεις τρόπο να σηκωθείς στα πόδια σου. Είμαι χαρούμενος στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλω να μείνω και θα δούμε τι θα συμβεί» δήλωσε πριν δύο ημέρες.

Βέβαια, τον Αύγουστο, μόλις λίγα 24ωρα πριν από την αποχώρησή του από την Γιουβέντους διέψευδε κατηγορηματικά τις φήμες που τον ήθελαν να παίρνει μεταγραφή. Όλα αυτά τη στιγμή που βρισκόταν σε προχωρημένες συζητήσεις με την Μάντσεστερ Σίτι και πριν βάλει «στοπ» στην μεταγραφή ο Πεπ Γκουαρδιόλα. Επομένως, καλύτερα ας κρατήσουμε μικρό καλάθι αυτή τη φορά. Άλλωστε οι φήμες που τον θέλουν να προτείνει τον εαυτό του ξανά σε άλλες ομάδες είναι εξαιρετικά πρόσφατες. Συν τοις άλλοις, αν δεν «εγκρίνει» τον νέο προπονητή το καλοκαίρι, δεν θα είναι δεδομένη η επιθυμία του να παραμείνει στο «Old Trafford».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος