«Συνετρίβη» από την Αταλάντα και αποχαιρέτησε το Europa League ο Ολυμπιακός (highlights)

Πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες φετινές εμφανίσεις τους, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» από την ιταλική ομάδα.

Με τους Γιοακίμ Μέλε και Ρουσλάν Μαλινόφσκι να σκοράρουν, η Αταλάντα πέρασε επιβλητικά από το Φάληρο και προκρίθηκε στην φάση των «16» του UEFA Europa League. Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε καν να διεκδικήσει την ανατροπή του σκορ του πρώτου αγώνα όντας σε πολύ κακό βράδυ. Πλέον, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα στρέψει την προσοχή της σε πρωτάθλημα και κύπελλο με στόχο το εγχώριο νταμπλ.

Το ματς

 


Η πρώτη σημαντική ευκαιρία ήρθε μόλις στο 7ο λεπτό και ήταν για τον Ολυμπιακό. Οι δύο Καμαρά συνεργάστηκαν, με τον Μαντί να σουτάρει εκτός περιοχής και η μπάλα να περνάει «ξυστά» από αριστερό δοκάρι του Μούσο. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έδειξε περισσότερη θέληση να ελέγξει τον ρυθμό του παιχνιδιού. Από την άλλη οι Ιταλοί πρόσεχαν στα μετόπισθεν και προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τυχόν «ερυθρόλευκα» λάθη. Παρόλα αυτά, το ματς δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες για περίπου μισή ώρα. Στο 40′, Ντε Ρουν και Μέλε συνεργάστηκαν με τον Δανό να μπαίνει στην περιοχή και να νικάει Λαλά και Βατσλίκ για το 1-0 της Αταλάντα. Ο Εμβιλά απείλησε τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά που πέρασε άουτ. Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους παίκτες του Μαρτίνς να ψάχνουν πλέον δύο γκολ για να στείλουν την σειρά στην παράταση.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δεν έμοιαζε με ομάδα που προσπαθεί να κάνει μια σπουδαία ανατροπή. Δεν υπήρχε καμία σημαντική φάση για την ελληνική ομάδα στα πρώτα είκοσι λεπτά. Στο 66′, ο Μαλινόφσκι πάτησε περιοχή μετά από γύρισμα του Κοπμάινερς και με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το 2-0. Τρία λεπτά αργότερα, ο Ουκρανός έπιασε ένα τρομερό σουτ από τα 25 μέτρα νικώντας τον Βατσλίκ για το 3-0. Πλέον, η ομάδα του Γκασπερίνι είχε «καθαρίσει» την πρόκριση. Η ιταλική ομάδα δεν έδειξε διάθεση να σταματήσει το δυνατό πρέσινγκ και ίσως ένα τέταρτο γκολ. Κάτι τέτοιο εν τέλει δεν συνέβη με τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης να είναι διαδικαστικά.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σισέ (Μασούρας 46′), Λαλά (Ελ Αραμπί 68′), Μ. Καμαρά, Εμβιλά (Βρουσάι 68′), Ρέαμπτσιουκ, Α. Καμαρά, Τικίνιο (Φαντιγκά 74′), Ονιεκούρου (Βαλμπουενά 60′).

Αταλάντα (Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (Τσιταντίνι 90’+1′), Τζιμσίτι, Χάτεμπουρ, Ντε Ρουν, Φρόιλερ, Μέλε (Πετσέλα 84′), Μαλινόφσκι (Μιχάιλα 84′), Πεσίνα (Κοπμάινερς 57′), Πάσαλιτς (Μπογκά 56′).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος