Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με τον νέο πρόεδρο της ΕΟΚ Βαγγέλη Λιόλιο

Η συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού Αθλητισμού και του νέου προέδρου της ΕΟΚ διεξήχθη με επίκεντρο τα συσσωρευμένα προβλήματα που ταλαιπωρούν το μπάσκετ.

Λευτέρης Αυγενάκης και Βαγγέλης Λιόλιος πραγματοποίησαν διεξοδική συζήτηση, προτού συμφωνήσουν στην ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ Πολιτείας και ομοσπονδίας, καθώς στην προτεραιοποίηση των ζητημάτων που απασχολούν την ΕΟΚ.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργούς ΑΘλητισμού ανέφερε πως: «Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αθλητική ομοσπονδία της χώρας μας και είμαι πολύ περήφανος που με απόλυτα δημοκρατική διαδικασία και με αποδοχή από όλους τους εμπλεκομένους έχουμε μια νέα διοίκηση, έχουμε τη μετά Βασιλακόπουλου εποχή, που είμαι βέβαιος ότι θα γραφτεί με «χρυσά» γράμματα. Θα συνεργαστούμε με τον κ. Λιόλιο πολύ στενά και με όλα τα μέλη της νέας διοίκησης για το καλό του ερασιτεχνικού αθλητισμού και όλων των αθλητών και αθλητριών, για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανένας».

Εν συνεχεία πρόσθεσε: «Η ομοσπονδία του μπάσκετ ήταν η τελευταία ομοσπονδία που είχε εκλογικές εκκρεμότητες. Ολοκληρώθηκε επιτυχώς μια διαδικασία εκλογής με απόλυτη διαφάνεια της νέας διοικήσεως, του νέου προέδρου που είναι ο Βαγγέλης Λιόλιος. Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα τον δέχθηκα στο γραφείο μου, μιλήσαμε διεξοδικά για πάρα πολλά ζητήματα που απασχολούν του ελληνικό μπάσκετ, μετά από μια θα έλεγα θορυβώδη διοικητική ανωμαλία αρκετών μηνών, έρχεται η ώρα να ξεκινήσουμε όλοι μαζί για το καλό του μπάσκετ, για το καλό αθλητισμού συνεργαζόμενοι, προτεραιοποιώντας τα ζητήματα που απασχολούν καταρχήν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Αντίστοιχα, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βαγγέλης Λιόλιος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως: «Ερχόμαστε στο Υφυπουργείο Αθλητισμού το οποίο είναι η σκέπη μας, το σπίτι μας, όλων των αθλημάτων όχι μόνο του μπάσκετ, και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να τιμήσουμε το σπίτι μας. Στη συνέχεια να πάω στην έδρα της ελληνικής καλαθοσφαίρισης, όπου πια θα κάνουμε πράξη την ξεκάθαρη εντολή που πήραμε από τα σωματεία για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα». 

Παράλληλα, για το φλέγον ζήτημα που συζήτησαν ανέφερε: «Το πρώτο που ζήτησα ήταν η κατανόηση των προβλημάτων και η άμεση προκαταβολικά βοήθεια των σωματείων που έχουν τεράστια προβλήματα. Θα υπάρχουν και σε άλλο επίπεδο κάποιες νομοθετικές ρυθμίσεις. Ο υπουργός κατανοεί και γνωρίζει τα προβλήματα με κάθε λεπτομέρεια. Αυτό είναι κάτι που με εντυπωσίασε. Είχε πλήρη γνώση και είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε σε μια θετική κατεύθυνση».

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος