Συγκίνηση: Στο προπονητικό της Ίντερ ο Έρικσεν!

Ο Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίος είχε συγκλονίσει τους πάντες κατά τη διάρκεια του πρόσφατου EURO, επέστρεψε στο προπονητικό κέντρο της Ίντερ, για πρώτη φορά μετά την καρδιακή ανακοπή την οποία υπέστη.

Όπως αναφέρει το «Guardian» ο μέσος είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Νορβηγίας με την Φινλανδία στις 12 Ιουνίου και την Τετάρτη επισκέφτηκε τους συμπαίκτες του στην Ίντερ στο προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών Ιταλίας.

«Ο Δανός μέσος επισκέφτηκε τα διευθυντικά στελέχη της ομάδας, τον προπονητή (Σιμόνε Ιντζάκι), τους συμπαίκτες του και όλο τα μέλη της ομάδας τα οποία ήταν παρόντα», αναφέρεται στο site της ομάδας. «Ο Έρικσεν τα πάει καλά και βρίσκεται σε εξαιρετική φυσική και ψυχική κατάσταση».

«Θα ακολουθήσει τώρα το πρόγραμμα αποκατάστασης που του πρότειναν οι Δανοί γιατροί στην Κοπεγχάγη, οι οποίοι επίσης θα συντονίσουν την κλινική του παρακολούθηση. Το ιατρικό προσωπικό της Ίντερ θα ενημερώνεται φυσικά καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας».

Μετά την κατάρρευση που είχε ο 29χρονος του τοποθετήθηκε βηματοδότης, ο οποίος αποτρέπει θανατηφόρες καρδιακές ανακοπές.

Παρόλα αυτά το μέλλον του το ποδόσφαιρο παραμένει αβέβαιο, καθώς δεν θα του επιτρέπεται να αγωνίζεται στην Ιταλία εκτός αν αφαιρεθεί η συσκευή.

«Ο Έρικσον δεν μπορεί να πάρει το “ΟΚ” για να αγωνιστεί στην Ιταλία», είπε στο Radio Kiss Kiss τον Ιούλιο ο Φρανσέσκο Πρακονάρο, μέλος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

«Αν ο παίκτες αφαιρέσει τον απινιδωτή, επομένως θα σημαίνει πως το πρόβλημα του θα έχει λυθεί, τότε μπορεί να επιστρέψει στην Ίντερ».

Σύμφωνα με όσα ανέφερε το  Gazzetta dello Sport την Τετάρτη ο παίκτης θα κάνει τεστ για να δει εάν μπορεί να αφαιρέσει τον βηματοδότη, τα αποτελέσματα αναμένονται σε 7-10 ημέρες.

Επιμέλεια: Νικηταράς Θάνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος