ertnews.gr

Στον τελικό ο Τεντόγλου, στους “4” οι Κιάφα, Καραγιάννη, Πολυκράτη

16/07 16:06
Στον τελικό ο Τεντόγλου, στους “4” οι Κιάφα, Καραγιάννη, Πολυκράτη

Το μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις μήκος θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ο Μιλτιάδης Τεντόγλου που αγωνίζεται τα ξημερώματα της Παρασκευής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου παίδων / κορασίδων που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας.

Επίσης τρία κορίτσια της ελληνικής αποστολής θα κυνηγήσουν την πρόκριση στους τελικούς των κατηγοριών όπου μετέχουν. Πρόκειται για τις Άννα Κιάφα και Ολυμπία Καραγιάννη που αγωνίζονται στον ημιτελικό των 400μ. μετ΄ εμποδίων στις Κορασίδες και η Αλεξία Πολυκράτη που αγωνίζεται στα 400μ.

Ο Μιλτιάδης Τεντόγλου είναι ένας ταλαντούχος αθλητής και αυτό φάνηκε από την ικανότητά του και μόνο να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ του Λούη Τσάτουμα στο μήκος, το οποίο κρατούσε 16 χρόνια.

Τα χαρίσματά του δεν είναι μόνο αθλητικά, αλλά και ψυχικά, με δεδομένο ότι ο Τεντόγλου είναι ένας αθλητής που έχει την ικανότητα να αξιοποιεί το ταλέντο του στους αγώνες όλων των επιπέδων. Ο αθλητής του Βαγγέλη Παπανίκου αγωνίζεται τα ξημερώματα της Παρασκευής στον τελικό του μήκους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων και, με βάση την εικόνα του σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, μπορεί να ελπίζει σε ένα καλό πλασάρισμα.

Το μετάλλιο, αν και είναι μέσα στις δυνατότητες του, δεν θα πρέπει να είναι αυτοσκοπός για εκείνον, σε μια διοργάνωση όπου το επίπεδο θυμίζει – σε πολλές περιπτώσεις – κατηγορία Ανδρών-Γυναικών. Ο Τεντόγλου έχει την τέταρτη επίδοση ανάμεσα στους 12 του τελικού με 7,69 μέτρα, σε έναν τελικό όπου οι δύο Κουβανοί αναμένεται να έχουν τον πρώτο λόγο, καθώς αμφότεροι έχουν ρεκόρ πάνω από τα 8,00 μέτρα.

Χαρακτηριστικό της 12αδας είναι πως, με εξαίρεση τους δύο Κουβανούς, οι υπόλοιποι κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο, κάτι που σημαίνει πως θα γίνει σκληρή μάχη. Ο Τεντόγλου είναι ο τρίτος Έλληνας που συμμετέχει σε τελικό Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Παίδων στο μήκος. Ωστόσο, για να γίνει εκείνος με την καλύτερη εμφάνιση, θα πρέπει να ανέβει στο βάθρο των νικητών, προκειμένου να ξεπεράσει τον Λούη Τσάτουμα που ήταν τέταρτος το 1999 στο Μπίντγκοζ, στην πρώτη διοργάνωση με άλμα στα 7,54 μέτρα.

Οι 12 του τελικού και τα φετινά ρεκόρ τους:
Ετσεβαρία (Κούβα) 8,05 μ.
Σι (Κίνα) 7,51 μ.
Νανς (ΗΠΑ) 7,62 μ.
Τσίνερτ (Γερμανία) 7,51 μ.
Τεντόγλου (Ελλάδα) 7,69 μ.
Σάντος (Ισπανία) 7,48 μ.
Μασό (Κούβα) 8,12 μ.
Κιμ (Κορέα) 7,49 μ.
Σίλβα (Βραζιλία) 7,60 μ.
Ρόπερ (Αυστραλία) 7,91 μ.
Μιγιαούτσι (Ιαπωνία) 7,50 μ.
Τιμοφέεφ (Ρωσία) 7,62 μ.

Στον ημιτελικό τα τρία κορίτσια

Η Άννα Κιάφα και η Ολυμπία Καραγιάννη έχουν ήδη κάνει αυτό που έπρεπε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεδομένου ότι πέρασαν στον ημιτελικό των χαμηλών εμποδίων και επιπλέον το πέτυχαν με εξαιρετικές επιδόσεις. Οι δύο αθλήτριες την Πέμπτη (16/7) στις 21.30 απαλλαγμένες πλέον από το άγχος θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια ακόμη σπουδαία εμπειρία και να διεκδικήσουν την καλύτερη δυνατή παρουσία στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Η Καραγιάννη θα τρέξει στην πρώτη σειρά, στον δεύτερο διάδρομο, ενώ η Κιάφα θα έχει δύσκολο έργο στον πρώτο διάδρομο της δεύτερης σειράς. Την πρόκριση για τον τελικό θα πάρουν οι τρεις από κάθε σειρά και οι δύο με τους καλύτερους χρόνους.

Τα ξημερώματα της Παρασκευής για την Ελλάδα, απόγευμα Πέμπτης για την Κολομβία, θα κάνει τον επόμενο αγώνα της στα 400 μέτρα η Αλεξία Πολυκράτη. Η αθλήτρια της Αννας Ιακωβίδου θα τρέξει στον έβδομο διάδρομο της δεύτερης σειράς και με 55.38 κι έχει την έβδομη επίδοση. Στον τελικό θα περάσουν οι δύο πρώτες από κάθε σειρά και οι δύο καλύτεροι χρόνοι. Η παρουσία της Πολυκράτη στη διοργάνωση χαρακτηρίζεται ήδη επιτυχημένη, δεδομένου ότι στον προκριματικό του αγωνίσματος βελτίωσε το ατομικό ρεκόρ της.

Το πρόγραμμα των Ελλήνων (2η ημέρα)
16/7
21.30 400 μ. εμπ. Κορασίδων Ημιτελικός (Κιάφα, Καραγιάννη)
17/7
02.30 Μήκος Παίδων Τελικός (Τεντόγλου)
03.05 400 μ. Κορασίδων (Πολυκράτη)

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version