Στον αστερισμό της Μομίτζι Νισίγια

Όταν η πίεση κορυφώνεται, η 13άχρονη Γιαπωνέζα πρωταθλήτρια στο σκέιτμπορντ εξελίσσεται· αισθάνεται ελεύθερη, αναζητώντας το ακατόρθωτο. Συνήθως, τα καταφέρνει· τρανό παράδειγμα, η σημερινή της παράσταση.

Γράφοντας ιστορία 

Ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί, του «νεότερου» βάθρου στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων– πλαισιωμένη από τη Βραζιλιάνα Ραΐσα Λεάλ (13 ετών, αργυρό) & τη συμπατριώτισσά της, Φούνα Νακαγιάμα (16 ετών, χάλκινο).

Για πρώτη φορά, παιδιά από όλο τον κόσμο συνδέθηκαν στο Ολυμπιακό κανάλι με σκοπό να παρακολουθήσουν τους εφετινούς Αγώνες· διότι, στο Τόκιο συμμετάσχουν συνομήλικοι (ή σχεδόν) αθλητές & αθλήτριες, τους οποίους ακολουθούν μέσω των σελίδων κοινωνικής δικτύωσης· νιώθοντας ότι αποτελούν μέρος της δικής τους παρέας.

Η επόμενη αποκάλυψη του ιαπωνικού αθλητισμού

Η νεαρή άσος του σκέιτμπορντ χαρακτηρίζεται ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα, ενώ θεωρείται ήδη εμβληματική μορφή της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου»· καθώς, συμβολίζει την ισότητα μεταξύ των φύλων και την ανατροπή κάθε παγιωμένης αντίληψης. Μόνο το 27% των έφηβων κοριτσιών ασχολείται με τον αθλητισμό, ενώ οι γυναίκες ως προπονήτριες των ομάδων που αντιπροσωπεύουν την Ιαπωνία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, συγκεντρώνουν ποσοστό 10%.

Με τη λάμψη και το επαναστατικό της πνεύμα, φιλοδοξεί να φωτίσει τον δρόμο για τους πολίτες ενός κράτους 126 εκατομμυρίων.

Ζήστε μέσω της γκαλερί του www.ertnews.gr, τις «μαγικές» στιγμές της 13άχρονης Ολυμπιονίκη από τη σημερινή ημέρα.

Επιμέλεια: Γιάννης Νικηφοράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος