Στην… εντατική της Ευρωλίγκα μόνο με θαύμα περνάει ο Ολυμπιακός

Μόνο αν κερδίσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΣΕΦ την τελευταία αγωνιστική και συμβεί το… θαύμα να κερδίσει η αδιάφορη και αποκλεισμένη Ζαλγκίρις την Μπαρτσελόνα, θα μπορέσει ο Ολυμπιακός να προκριθεί στα πλέι-οφ της Ευρωλίγκα. Η συντριβή (μία από τις πιο βαριές ήττες τους στη διοργάνωση) από την Χίμκι στη Ρωσία (98-66) έβαλε τους «ερυθρόλευκους» στην… εντατική και ελπίζουν σε θαύμα.

Σε περίπτωση νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης επί της Λαμποράλ Κούτσα αύριο (1/4) στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός μένει οριστικά εκτός. Το μοναδικό σενάριο να προκριθεί η ομάδα του Πειραιά είναι αν προκύψει τετραπλή ισοβαθμία στον 6ο όμιλο την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την τελευταία αγωνιστική ανάμεσα σε Ολυμπιακό, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Χίμκι. «Δήμιοι» του Ολυμπιακού αποδείχτηκαν οι Πέτερι Κοπόνεν (21π. με 5/7 τρίποντα), Αλεξέι Σβεντ με 19 πόντους (5/10 τρίποντα) και Τζέιμς Ογκάστιν με 18 πόντους και 10 ριμπάουντ. Ο Οθέλο Χάντερ με 14 πόντους και 7 ριμπάουντ ήταν ο μόνος με διψήφιο νούμερο πόντων από την ομάδα του Πειραιά.

Τα δεκάλεπτα: 25-22, 48-36, 76-50, 98-66

Διαιτητές: Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ορντόφ (Κροατία)

Χίμκι (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Ράις 4, Σβεντ 19 (5), Ντράγκιτς 8 (1), Ογκοστίν 18 (10ρ), Μπουν 9, Κόπονεν 21 (5), Ιβάλτσεβ 2, Ιλνίτσκι 2, Μόνια 7 (1), Χάνεϊκατ 8 (2)

Ολυμπιακός (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Τζόνσον-Όντομ, Χάντερ 14, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 8 (2), Στρόμπερι, Πρίντεζης 8 (1), Αγραβάνης, Μάντζαρης 8 (1), Ουόρικ 8, Χάκετ (1), Παπανικολάου 7.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος