Σπανούλης: «Τελείωσα όρθιος το μπάσκετ, η μεταγραφή στον Ολυμπιακό άλλαξε την ιστορία μου»

Ο Βασίλης Σπανούλης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου για να πει το δικό του «αντίο» στο μπάσκετ.

Ο Σπανούλης συγκινημένος είπε πως προσπάθησε και τέλειωσε όρθιος το μπάσκετ, ενώ μίλησε και για την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε ο Βασίλης Σπανούλης:

«Ευχαριστώ που ήρθατε να με τιμήσετε με την παρουσία σας. Έκανα ένα πολύ μεγάλο ταξίδι στο μπάσκετ, έμαθα πάρα πολλά πράγματα ως άνθρωπος. Έκανα μια πολύ όμορφη οικογένεια, έζησα στιγμές που δεν φανταζόμουν, αν και πάντα είχα υψηλούς στόχους. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι θα πετύχω όσα είχα γύρω μου με τους συμπαίκτες και τους προπονητές, όλα αυτά. Είναι σαν παραμύθι για εμένα. Υπήρξαν και καλές και άσχημες στιγμές. Οι άσχημες με σκληραγώγησαν, με έκαναν καλύτερο άνθρωπο και παίκτη και με έκαναν και να χάσω και τα μαλλιά μου.

Υπήρχαν στιγμές που δεν ήμουν ο καλύτερος συμπαίκτης, ήμουν σκληρός, πιεστικός, αλλά πάντα το έκανα για να πετυχαίνουμε τους στόχους μας και για το καλό της ομάδας. Προσπάθησα να έχω αρχές, να είμαι ένας σωστός άνθρωπος. Το πιο σημαντικό πράγμα που κατάφερα είναι να εμπνεύσω αρκετά νέα παιδιά να είναι μαχητές. Αυτή ήταν η φιλοσοφία μου, να διεκδικώ αυτό που είχα στο μυαλό μου. Ξεκίνησα στην Λάρισα, ήρθα στο Μαρούσι, στη συνέχεια πήγα στον Παναθηναϊκό, ΝΒΑ, μετά πάλι Παναθηναϊκό. Σε όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό και με το παραπάνω, όμως στον Ολυμπιακό βρήκα την Ιθάκη μου, βρήκα την ομάδα που ταίριαζε στην ιδιοσυγκρασία μου. Αγάπησα την ομάδα και τους ανθρώπους της και αγαπήθηκα σε έναν υπερβολικό βαθμό, κάτι μου με γεμίζει τιμή και περηφάνεια.

Όλοι έχουν θετικά και αρνητικά. Δούλευα και δεν έλεγα πολλά λόγια. Θέλω να ευχαριστήσω τους Προέδρους. Υπήρχαν και εντάσεις, όπως σε όλες τις οικογένειες, αλλά πάντα προσπαθούσαμε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Ήθελα να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και παίκτης. Πάντα είχα το θάρρος να παραδεχτώ ένα λάθος και να προχωρήσουμε για το καλό της ομάδα μας. Την γυναίκα μου που ήταν πάντα δίπλα μου, τα παιδιά μου πάντα είχαν μία ερώτηση να μου κάνουν, την μητέρα μου και τον αδερφό μου που. Τον Μίσκο που βοήθησε να γίνει η μεταγραφή στον Ολυμπιακό, που άλλαξε και την δική μου ιστορία. Είμαι περήφανος, νιώθω πολύ γεμάτος. Έχω ακούσει για κατάθλιψη, αλλά αισθάνομαι ευλογημένος. Έδωσα και την ψυχή μου. Προσπάθησα και τελείωσα όρθιος το μπάσκετ, που είναι πολύ σημαντικό για μένα».

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος