Σήκωσε την πρώτη κούπα για το 2022 η Ρεάλ

Τον πρώτο της τίτλο για το νέο έτος κατέκτησε η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι στην Τζέντα επικρατώντας με 2-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο στον τελικό του Ισπανικού Σούπερ Καπ.

Χάρη σε γκολ των Λούκα Μόντριτς και Καρίμ Μπενζεμά, οι «μερένχες» δεν δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα απέναντι στους Βάσκους. Με αυτόν τον τρόπο οι Μαδριλένοι κατέκτησαν το 12ο Σούπερ Καπ της ιστορίας τους. Μάλιστα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο νικητής της εν λόγω διοργάνωσης δεν είναι ούτε πρωταθλητής ούτε κυπελλούχος της προηγούμενης σεζόν.

Το ματς

Οι – τυπικά – γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο από την αρχή της αναμέτρησης. Το υπομονετικό build up έδωσε στη Ρεάλ την κατοχή της μπάλας και δεν άργησε να τις δώσει και τις ευκαιρίες για γκολ. Μέσα σε εννέα αγωνιστικά λεπτά (από το 19′ έως το 27′), ο Ουνάι Σίμον έκανε τρεις μεγάλες επεμβάσεις σε σουτ των Μπενζεμά και Κασεμίρο. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Μαρσελίνο δεν κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με το μηδέν παθητικό. Από μια εξαιρετική κούρσα του Ροντρίγκο, ο Λούκα Μόντριτς τροφοδοτήθηκε ιδανικά και «εκτέλεσε» τον Βάσκο τερματοφύλακα για το 1-0. Η Μπιλμπάο απείλησε στο 45′ με ένα εξαιρετικό σουτ του Σανθέτ αλλά η μπάλα έφυγε οριακά άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την φάση που έκρινε το ματς. Ο Γεράι Άλβαρες βρήκε τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής σε συνεννόηση με τον VAR έδωσε πέναλτι στο 52′. Ο Καρίμ Μπενζεμά ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε για το 2-0 της Ρεάλ. Στη συνέχεια η Αθλέτικ προσπάθησε να βγάλει αντίδραση και πήρε πρωτοβουλίες στο χορτάρι. Οι – τυπικά – φιλοξενούμενοι είχαν και κάποιες ευκαιρίες όμως τα τελειώματά τους δεν ήταν αντάξια των περιστάσεων. Στη συνέχεια οι παίκτες του Αντσελότι ισσορόπησαν ξανά το ματς. Οι Βάσκοι επιχείρησαν εκ νέου να βρουν ένα γκολ στα τελευταία λεπτά και μάλιστα έφτασαν πολύ κοντά. Στο 87′ κέρδισαν πέναλτι και αποβολή του Μιλιτάο για απόκρουση με το χέρι πάνω στην γραμμή. Ο Ραούλ Γκαρθία ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε από τον Τιμπό Κουρτουά. Με αυτόν τον τρόπο ο Βέλγος τερματοφύλακας «κλείδωσε» τη νίκη για την ομάδα του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος