ΣΕΓΑΣ: Τεντόγλου και Στεφανίδη οι κορυφαίοι του 2021

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2021, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες προτιμήσεις στην ψηφοφορία του κόσμου που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους και κορυφαίος άλτης εφέτος στον κόσμο με βάση την επίδοση του, Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς που πέρασε στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες ο τίτλος πήγε στην 4η των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης).

Ο Μίλτος Τεντόγλου συγκέντρωσε 3.859 ψήφους, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής (Απόλλων Πύργου) ακολούθησε με 527 και ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) με 320. Η Στεφανίδη επικράτησε με 2.449 ψήφους, ενώ δεύτερη ήταν η 8η ολυμπιονίκης του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 1.333 και τρίτη η επίσης 8η στους Ολυμπιακούς του Τόκιο στο επί κοντώ, Νικόλ Κυριακοπούλου (ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009) με 720.

Στην κατηγορία κάτω των 23 ετών στους άνδρες, ο 4ος στη διοργάνωση του Τόκιο στο επί κοντώ και “ασημένιος” στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23, Εμμανουήλ Καραλής αναδείχθηκε κορυφαίος με 2.532 ψήφους. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο “ασημένιος” στη σφυροβολία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23, Χρήστος Φραντζεσκάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 795 ψήφους και στην τρίτη ο “χάλκινος” στη σφαιροβολία, στην ίδια διοργάνωση, Οδυσσέας Μουζενίδης (ΑΣ Κένταυρος) με 460.

Στις γυναίκες η δεύτερη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 στο τριπλούν, Σπυριδούλα Καρύδη (Κερκυραϊκός ΓΣ), κατέκτησε την κορυφή με 2.086 ψήφους. Η Όλγα Φιάσκα (Αθλοκίνηση Μυτιλήνης) ακολούθησε με 1.048 και η επίσης αθλήτρια του βάδην, Κυριακή Φιλτισάκου (Ανατολή Ν. Ιωνίας) ήταν τρίτη με 753.

Υπόθεση των αθλητών των ρίψεων ήταν εξαρχής η κορυφή στην κατηγορία κάτω των 20 στους άνδρες. Κορυφαίος της κατηγορίας για το 2021 αναδείχθηκε ο δεύτερος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U20, Ορέστης Ντουσάκης (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος), ο οποίος συγκέντρωσε 1.329 ψήφους. Δεύτερος ήταν ο σφαιροβόλος Κώστας Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 930 και τρίτος ο αθλητής της δισκοβολίας, Δημήτρης Παυλίδης (ΑΣ Κιλκίς Αίας) με 810.

Στις γυναίκες η πρωταθλήτρια Ευρώπης και “ασημένια” στο Παγκόσμιο U20 στον ακοντισμό, Ελίνα Τζένγκο (ΑΣ Κένταυρος), αναδείχθηκε νικήτρια με 996 ψήφους, με την πρωταθλήτρια των 100 μ. και 200 μ., Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας), να ακολουθεί οριακά στη δεύτερη θέση με 966. Η τρίτη θέση πήγε στη “χάλκινη” στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Κ20 στα 800 μ., Έλλη Δεληγιάννη (ΣΑΚΑ) με 808.

Στην κατηγορία U18 ο νικητής προέκυψε με πολύ μικρή διαφορά και αυτός ήταν ο πρωταθλητής των 100 μ. Γεράσιμος Καμπίτσης (ΣΑΚΑ), που συγκέντρωσε 1.026 ψήφους, έναντι 1.011 του σφαιροβόλου Δημήτρη Αντωνάτου (ΓΕ Κεφαλληνίας), που ακολούθησε. Τρίτος ήταν ο άλτης του ύψους, Ανδρέα Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας) με 988.

Στα κορίτσια νικήτρια αναδείχθηκε η πρωταθλήτρια του επί κοντώ Ηλιάνα Τριανταφύλου (ΓΣ Σέρρες 93), η οποία συγκέντρωσε 1.334 ψήφους και ακολούθησαν η πρωταθλήτρια των μεσαίων αποστάσεων Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΓΣ Ηρακλής) με 1.152 και η αθλήτρια των 100 μ. εμπ. Μαρία- Νικολέτα Αντωνιάδη (ΑΣΦ Μυρμιδόνες) με 1.092.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος