Πρώτο τρίποντο στη σεζόν για τον Άρη, 1-0 τον Παναθηναϊκό (highlights)

Ο Άρης επικράτησε του Παναθηναϊκού με 1-0, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της Superleague, κατακτώντας την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.

Η αναμέτρηση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ξεκίνησε με διαδοχικές στατικές φάσεις κυρίως για τον Άρη. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 10ο λεπτό. Μετά από βολέ του Σωκράτη Διούδη, ο Άρης ανάκτησε την μπάλα, ο Καμάρα έδωσε στον Μπερτόλιο και εκείνος πατώντας στην μεγάλη περιοχή από τα αριστερά έδωσε και πάλι στον Καμαρά που πλάσαρε σε κενή εστία.

Εν συνεχεία, οι «πράσινοι» ανέβασαν ρυθμούς, προσπαθώντας να επιβληθούν στη μεσαία γραμμή για να πιέσουν τους αντιπάλους τους. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 23ο λεπτό, όταν ο Χατζηγιοβάνης σέντραρε ωραία από τα δεξιά, αλλά ο Ιωαννίδης πλάσαρε άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής. Δύο λεπτά αργότερα, ο Χατζηγιοβάνης εκτέλεσε φάουλ απ’ τη μεσαία γραμμή, ο Ιωαννίδης έπιασε τη κεφαλιά και ο Κουέστα πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση, διώχνοντας εκ νέου σε κόρνερ, που δεν αποτέλεσε νέα απειλή για τους γηπεδούχους. Στα εναπομείναντα είκοσι λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός είχε κλείσει τον Άρη στα καρέ του, ασκώντας συνεχή πίεση, ωστόσο δεν κατάφερε να δημιουργήσει ουσιαστική απειλή για το γκολ της ισοφάρισης.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Άκης Μάντζιος αντικατέστησε τον Μπερτόλιο με τον Εντιαγέ και οι γηπεδούχοι επανήλθαν εκ νέου σε πιο ενεργό ρόλο. Στο 50ο λεπτό, ο Μαντσίνι έκανε ωραίο σουτ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και οι «κίτρινοι» πίεζαν πιο ψηλά το «τριφύλλι», έτσι ώστε να δυσκολέψουν την build-up ανάπτυξή του. Στο 59ο λεπτό, ο Άρης πραγματοποίησε νέα ευκαιρία με κεφαλιά του Εντιαγέ, που απόκρουσε εντυπωσιακά ο Διούδης. Στο 69ο λεπτό, ο Ιωαννίδης «τσίμπησε» την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του Άρη, ωστόσο ο Κουέστα κατάφερε να τον κόψει σε καθοριστικό σημείο. Ο 21χρονος επιθετικός του Παναθηναϊκού συνέχισε να ταλαιπωρεί την αντίπαλη άμυνα, δίχως όμως να φτάσει στο πολυπόθητο γκολ.

Ως εκ τούτου, ο Άρης κατάφερε να διατηρήσει το 1-0 και να πάρει την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα της Superleague, ενώ ο Παναθηναϊκός υπέπεσε στη δεύτερη διαδοχική του ήττα.

Συνθέσεις

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Γκάνεα, Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι (Ιτούρμπε 81′), Μπερτόλιο (Εντιαγέ 46′), Γκάμα (Γκαρσία 71′), Καμαρά.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Πούγγουρας (Λούντκβιστ 87′), Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (Μαουρίτσιο 61′), Χατζηγιοβάνης (Καρλίτος 71′), Βιγιαφάνιες (Παλάσιος 61′), Βιτάλ, Ιωαννίδης (Μακέντα 86′).

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος