Πρώτη νίκη για την Ξάνθη στα “Πηγάδια”

Επιτέλους νίκη είπε στην έδρα της η Ξάνθη που επικράτησε του Παναιτωλικού με 3-1 για την 9η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 9’ με τον Μαρκόβσκι, αλλά δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ από τον Ντιμιτρόφ (16’) και τον Παπαστεριανό (71’) και ένα πέναλτι του Ερέα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων έδωσαν το πολύτιμο «τρίποντο» στους «ακρίτες». Ο Παναιτωλικός τελείωσε το ματς με δέκα παίχτες λόγω αποβολής του Βιγιαφάνιες στο 78’ με δεύτερη κίτρινη.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να αιφνιδιάσει καθώς στο 9ο λεπτό βρήκε δίχτυα με κοντινή προβολή του Μαρκόφσκι (0-1). Ωστόσο οι «ακρίτες» απάντησαν άμεσα καθώς στο 16’ με απευθείας φάουλ του Ντιμιτρόφ έφεραν το ματς στα ίσια (1-1). Στο 48’ ακυρώθηκε γκολ του Μαρκόβσκι ως οφσάιντ, ενώ στο 71’ με απευθείας φάουλ του Παπαστεριανού από 35 μέτρα η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στο σκορ (2-1). Στο 78’ ο Βιγιαφάνιες είδε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε και στις καθυστερήσεις ο Ερέα ανατράπηκε στη περιοχή και ο ίδιος εκτέλεσε το πέναλτι για το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Γουάλας – Βιγιαφάνιες, Κέβιν, Μάκος, Μύγας

Κόκκινη: Βιγιαφάνιες (78΄, 2η κίτρινη)

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (65΄ Κρίστοφερ), Παπαστεριανός, Ερέα, Φλίσκας, Φάρκας, Καπετάνος (87΄ Ράνος), Ντιμιτρόφ (58΄ Νιέτο)

Παναιτωλικός (Γιάννης Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρομάνος (84΄ Βασιλείου), Κέβιν, Κούσας, Βιγιαφάνιες, Κάπελ (73΄ Ρουσκουγέδα), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ