Πρωθυπουργός Ιαπωνίας: «Eυχαριστούμε τους πολίτες για την ασφαλή διεξαγωγή των Αγώνων»

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα εξέφρασε τη χαρά και την υπερηφάνεια του για τον κόσμο της «Χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου», μία μέρα μετά τη λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Σήμερα (Δευτέρα, 09/08) συμπληρώνονται 76 χρόνια από την καταστροφή στο Ναγκασάκι, όπου το αμερικανικό βομβαρδιστικό Β-52 πραγματοποίησε ρίψη μίας βόμβας πλουτωνίου· ανήμερα της επετείου του πυρηνικού ολέθρου– από τον οποίο, προέκυψαν απώλειες περίπου 100.000 ανθρώπων, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας τοποθετήθηκε (και) για τους Αγώνες.

«Παρά την αναβολή ενός έτους λόγω της πανδημίας του COVID–19, έχω την πεποίθηση πως ήμασταν ικανοί να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας λειτουργώντας με απόλυτη υπευθυνότητα, ως η οικοδέσποινα χώρα», δήλωσε· «ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους της Ιαπωνίας για την κατανόηση & τη συνεργασία. Κάποιοι αθλητές κέρδισαν μετάλλια, κάποιοι όχι· αλλά οι προσπάθειες όλων ήταν συγκινητικές», συμπλήρωσε.

Οι εφετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν κεκλεισμένων των θυρών· οι αποστολές παρέμειναν απομονωμένες στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους των διοργανωτών και αμέσως μετά το τέλος των αγωνισμάτων στα οποία διαγωνίζονταν, έπρεπε να αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, εξακολουθεί να δέχεται κριτικές για την αναγκαστική επιβολή της διεξαγωγής του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος· ενώ, το νησιωτικό κράτος της Ανατολικής Ασίας μετρά μέχρι σήμερα σχεδόν 1.000.000 κρούσματα & περισσότερους από 15.700 θανάτους εξαιτίας του COVID–19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος