Πρόστιμο 1,5 εκατ. ευρώ από την UEFA στην ΑΕΚ για παράβαση του FFP

H UEFA τιμώρησε την ΑΕΚ για παράβαση του Financial Fair Play.

Οπως αναφέρει η UEFA η ΑΕΚ έφτασε σε συμβιβασμό για τις παραβάσεις του FFP και σύμφωνα με τον κανονισμό θα πληρώσει 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα παρακρατηθεί και το 10% των εσόδων της από την επόμενη συμμετοχή της σε διοργάνωση της UEFA.

Αν μελλοντικός έλεγχος εντοπίσει ανάλογες παραβιάσεις, τότε δεν θα υπάρξει παρακράτηση και η ΑΕΚ θα αποκλειστεί από τη συμμετοχή στην επόμενη διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, σε όποια από τις τρεις επόμενες σεζόν βγει στην Ευρώπη.

ΠΑE AEK: «Εχουμε ήδη συμμορφωθεί» 

Η ΠΑΕ ΑΕΚ τονίζει ότι πρόκειται για συγκεκριμένες και τυπικές παραβάσεις του κανονισμού του Financial Fair Play στις ελεγχόμενες περιόδους 2014-18.

Το πρόστιμο είναι ανάλογο των εσόδων της ΠΑΕ ΑΕΚ από την UEFA για τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις σε αυτή τη χρονική περίοδο. Αυτές οι παραβάσεις έχουν ήδη θεραπευτεί, το θέμα είναι λήξαν και η ΠΑΕ ΑΕΚ σέβεται απόλυτα και είναι απόλυτα συμμορφωμένη με τις διατάξεις του FFP. Ως εκ τούτου δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα συμμετοχής της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Η ΠΑΕ τονίζει ότι ήταν γνωστό το θέμα εδώ και καιρό και κατέληξε σε διευθέτηση χωρίς περαιτέρω συνέπειες μετά από επαφές με την UEFA εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επιμέλεια: Θάνος Νικηταράς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος