Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη – Εκατοντάδες προσαγωγές

Σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας νοσηλεύεται ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε από ρίψη φωτοβολίδας,κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στο Ρέντη, όπου διεξάγονταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ, «Νίκος Σαμαράς»

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε τα ξημερώματα από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός έχει κάκωση μηριαίας αρτηρίας, ενώ αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5Χ2Χ2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων.

Η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη κι έχει προχωρήσει σε προσαγωγές. Από το γήπεδο έχουν αποχωρήσει όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια ομάδα περίπου 150 ατόμων άρχισε να εκτοξεύει πέτρες και άλλα αιχμηρά αντικείμενα κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που ήταν παρατεταμένη έξω από το γήπεδο, ενώ λίγα λεπτά μετά η κατάσταση ξέφυγε με τους οπαδούς να αρχίζουν να πετάνε τη μία φωτοβολίδα μετά την άλλη, με αποτέλεσμα μια εξ αυτών να καρφωθεί στο μηρό ενός αστυνομικού.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον 30χρονο άνδρα που αιμορραγούσε και τον μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Έγινε άμεσα προετοιμασία για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με τον χειρουργό και τον αγγειοχειρουργό να φτάνουν στο νοσοκομείο το οποίο δεν εφημέρευε. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να γίνει συρραφή της αρτηρίας η οποία έχει τρωθεί από τη φωτοβολίδα, και να αφαιρεθεί το θραύσμα που έχει μείνει στο σημείο του τραύματος.

Οι διασώστες του ΕΚΑΒ μετέφεραν τον αστυνομικό στο Γενικό της Νίκαιας παρότι δεν εφημέρευε, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος κατά την διακομιδή του σε εφημερεύον νοσοκομείο. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι όλοι παρόντες στη μεγάλη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ο νεαρός αστυνομικός.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα σε επεισόδια έξω από το κλειστό γήπεδο στου Ρέντη – Εκατοντάδες προσαγωγές

Η Αστυνομία προσπαθεί με οπτικοακουστικό υλικό να ταυτοποιήσει από νωρίς κάποιους ανθρώπους που μπήκαν και βγήκαν – υπάρχουν 3 κεντρικές είσοδοι – από το Γυμναστήριο.

Πραγματοποιούνται προσαγωγές. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια σύλληψη.

Στο Γενικό Κρατικό Νικαίας μετέβη εσπευσμένα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ρεπορτάζ: Αντώνης Δοβώνης, Γιάννης Ράνιος, Σοφία Πατραμάνη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος