Προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός στο «θρίλερ» του «Μ. Μερκούρη»

Σε ένα πραγματικό ντέρμπι στο Ρέντη, οι «πράσινες» κατάφεραν να επικρατήσουν στο τάι μπρέικ του «ντέρμπι των αιωνίων» παίρνοντας την πρόκριση για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το ματς

Οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν, δύσκολα, το πρώτο σετ με σκορ 25-22. Στη συνέχεια, οι «πράσινες» έδειξαν να ελέγχουν τον αγώνα και ισοφάρισαν με σχετική άνεση. Παρόλα αυτά η συνέχεια άνηκε αποκλειστικά στον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχες, χωρίς μεγάλη δυσκολία, πήραν το τρίτο σετ και παρότι στο τέταρτο ξεκίνησαν δυναμικά, δέχτηκαν την ανατροπή. Οι παίκτριες του Οικονόμου ξεκίνησαν μια μεγάλη αντεπίθεση χάρη στα σερβίς της Χαντάβα και από το -4 κατάφεραν να βρεθούν έως και το +3 έχοντας μεγάλα σερί.

Η αναμέτρηση εν τέλει κρίθηκε στο τάι μπρέικ, εκεί που ο Παναθηναϊκός έδειξε την ανωτερότητά του κατακτώντας το με 15-6. Κάπως έτσι κατάφεραν να προκριθούν στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όντας πλέον το αδιαφιλονίκητο φαβορί της διοργάνωσης.

Τα σετ: 25-22, 17-25, 25-20, 20-25, 6-15.

Οι «πράσινες» βρέθηκαν δύο φορές πίσω στο σκορ (1-0, 2-1) αλλά με κορυφαίες τις Τζένιφερ Κρος και Εύα Χαντάβα πήραν τη νίκη με 3-2 σετ και μαζί το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. «Κλειδί» στη νίκη και στην ανατροπή για τον Παναθηναϊκό η αλλαγή στο τέλος του πρώτου σετ της Χαντάβα με την Κωνσταντίνου και στις αρχές του τετάρτου σετ της Τσιτσιγιάννη αντί της Στεπανένκο. Μεγάλη εμφάνιση και από την Τζένιφερ Κρος που πέτυχε 26 πόντους, έχοντας τα 10 από τα 21 συνολικά μπλοκ της ομάδας της.

Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος του Παναθηναϊκού μέχρι το 9-5 του τετάρτου σετ, όταν και οι φιλοξενούμενες ανέβασαν την απόδοσή του και τις γηπεδούχες να δυσκολεύονται να τελειώσουν τις επιθέσεις τους απέναντι στο καλά στημένο μπλοκ του Παναθηναϊκού.

«Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό, έδειξαν ότι το πίστευαν περισσότερο και νίκησαν. Πρέπει να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο, πρέπει να δουλέψουμε κι άλλο. Σε κάποιες στιγμές δείξαμε, ότι δεν ήμασταν έτοιμοι να τελειώσουμε το ματς. Παίξαμε πέντε σετ και δεχθήκαμε 21 μπλοκ. Αυτό συνέβη, κατά τη γνώμη μου, γιατί σε κάποιες στιγμές χάσαμε τη συγκέντρωση και το καθαρό μας μυαλό», δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Κάρλο Παρίζι.

«Παλέψαμε, αλλά έπρεπε ακόμη περισσότερο. Λυπάμαι για την ήττα, γιατί δουλέψαμε πάρα πολύ και, πραγματικά, παίξαμε καλό βόλεϊ σε πολλά σημεία και είχαμε την ευκαιρία και τις πιθανότητες να το κερδίσουμε το ματς αυτό. Ωστόσο, πρέπει να παίζουμε καλά ως το τέλος, να μην σταματάμε. Είναι ώρα να δούμε τι έφταιξε στον αγωνιστικό χώρο. Είδα καλά πράγματα, αλλά είδα και πράγματα που δεν ήταν καλά. Το ματς αυτό πρέπει να μας γίνει μάθημα, συνεχίζουμε για το πρωτάθλημα».

Από την πλευρά του ο τεχνικός των «πρασίνων», Απόστολος Οικονόμου, είπε: «Πρωταγωνίστριες είναι οι αθλήτριες και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Δεν τα παρατήσαμε ποτέ και αυτό κάνει μια μεγάλη ομάδα. Ο Ολυμπιακός έπαιξε καλά αλλά εμείς καλύτερα. Αυτή είναι σημαντική νίκη γιατί αλλάζει το στάτους. Ο Παναθηναϊκός έχει φτιαχτεί για πρωταθλητισμό. Πρέπει να συνεχίσουμε σεμνά και ταπεινά για να φτάσουμε στους στόχους μας. Δεν ήμασταν στο επίπεδο που ήθελα στο μπλοκ άμυνα στο 1ο σετ. Αυτό το κάναμε στο 4ο και 5ο σετ. Αυτά τα παιχνίδια δεν τα παίζεις αλλά τα κερδίζεις».

Οι πόντοι του Ολυμπιακού προήλθαν από 4 άσσους, 52 επιθέσεις, 13 μπλοκ και 24 λάθη αντιπάλων και του Παναθηναϊκού προήλθαν από 3 άσσους, 64 επιθέσεις, 21 μπλοκ και 19 λάθη αντιπάλων.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Κάρλο Παρίζι): Γιώτα 8 (4/9 επ., 4 μπλοκ), Εμμανουηλίδου 11 (5/15 επ., 1 άσσος, 5 μπλοκ), Σάλας 14 (13/34 επ., 1 άσσος, 40% υπ. – 20% άριστες), Μαριάνα Κόστα 8 (7/39 επ., 1 μπλοκ, 50% υπ. – 38% άριστες), Χριστοδούλου 2 (1/5 επ., 1 μπλοκ), Χίπε 21 (18/56 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ) / Κονόμι (λ, 36% υπ. – 24% άριστες), Ζιώγα, Γενιτσαρίδη 3 (3/7 επ., 89% υπ. – 44% άριστες), Κελεσίδη 2 (1/2 επ., 1 μπλοκ), Ξανθοπούλου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Απόστολος Οικονόμου): Χατζηευστρατιάδου 8 (5/13 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Κωνσταντίνου 3 (3/7 επ., 45% υπ. – 45% άριστες), Κρος 26 (16/29 επ., 10 μπλοκ), Στεπανένκο 12 (9/37 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ), Γκρόθες 10 (10/29 επ., 29% υπ. – 18% άριστες), Παπαφωτίου 3 (1 άσσος, 2 μπλοκ) / Ρόγκα (λ, 41% υπ. – 26% άριστες), Κωνσταντέλλου, Τσιτσιγιάννη 5 (2/7 επ., 3 μπλοκ), Χαντάβα 21 (19/45 επ., 2 μπλοκ, 38% υπ. – 31% άριστες).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος