Υπό διάλυση η European Super League!

Δεν πέρασαν ούτε δύο 24ωρα από την ανακοίνωση των 12 κορυφαίων κλαμπ για τη δημιουργία της European Super League και είναι πάρα πολύ πιθανό το εγχείρημα αυτό να μην προχωρήσει!

Οι αντιδράσεις των οπαδών των ομάδων που αποφάσισαν να διαχωρίσουν τις θέσεις τους από τις UEFA/FIFA και να φτιάξουν τη δική τους Λίγκα, αλλά και το παγκόσμιο μέτωπο αντιδράσεων που ξέσπασε στο άκουσμα της απόφασης για την ESL, αναγκάζουν τις ομάδες να κάνουν… δεύτερες σκέψεις.

Όπως μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι φέρονται έτοιμες ν΄ αποχωρήσουν από τους «12», λόγω των αντιδράσεων των οπαδών τους, ενώ με δήλωσή του ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ζουάν Λαπόρτα, τόνισε ότι ο σύλλογος ανήκει στα μέλη του και θέτει το θέμα σε ψηφοφορία.

Μετά την Τσέλσι, που ήταν η πρώτη που εκδήλωσε την επιθυμία να μην ενταχθεί στο νέο σχέδιο, η «Telegraph» ανέφερε πως και η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη και αυτή να πει πρόωρο «αντίο».

Παράλληλα την ίδια ώρα ο Λαπόρτα με νέες του δηλώσεις γνωστοποίησε ότι για τη συμμετοχή ή μη της Μπαρτσελόνα θα αποφασίσουν τα μέλη της, μέσα από την ψηφοφορία που θα γίνει. Επίσης και η Ατλέτικο δείχνει πως δεν θ΄ ακολουθήσει.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι γι΄ απόψε έχει προγραμματιστεί έκτακτη σύσκεψη των 12 κλαμπ προκειμένου να συζητήσουν για τις κινήσεις που θ΄ ακολουθήσουν.

Με νεότερες αναφορές των βρετανικών ΜΜΕ, και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη ν΄ αποχωρήσει απ’ την ESL. Μάλιστα όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η απόφαση δείχνει να είναι ειλημμένη και η επίσημη ανακοίνωση των «κόκκινων διαβόλων» αναμένεται έως την Παρασκευή (23/04).

Ενδεικτικό της πίεσης που έχει ασκηθεί και των αντιδράσεων που υπήρξαν και στο εσωτερικό της ομάδας του Μάντσεστερ, είναι το γεγονός ότι ο Εκτελεστικός Διευθυντής κι αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγουρντ (εκ των πρωτεργατών της κίνησης της «12») υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία θα επικυρωθεί με τη λήξη τη εφετινής σεζόν 2020/21.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος