Το όμορφο παιχνίδι έχει δύο όψεις

ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Οι Άγγλοι το ανακάλυψαν οι Βραζιλιάνοι το τελειοποίησαν. Το αποκαλούν jogo bonito. Όμορφο παιχνίδι δηλαδή. Εννοούν το ελκυστικό, το εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Είδαμε χθες αυτά τα στοιχεία στο γκολ του Γιαρμολένκο στο Ολλανδία-Ουκρανία, είδαμε την μαγική ενέργεια από τον Νεϊμάρ στο Κόπα Αμέρικα στο Βραζιλία-Βενεζουέλα.  Η παρουσία του κόσμου έχει δώσει χρώμα στο EURO έχει δώσει παλμό. Έχει και ποδοσφαιρικό πολιτισμό με τον Ολλανδό που δίνει τα συγχαρητήριά του στον Ουκρανό φίλαθλο για το πανέμορφο γκολ του Γιαρμολένκο.

Έχει τις όμορφες ανθρώπινες στιγμές με τον ποδοσφαιριστή της Ολλανδίας Γιούριεν Τίμπερ να έχει τον δίδυμο αδερφό του που δεν βρέθηκε στην αποστολή να είναι με μεγάφωνο έξω από το γήπεδο και να δίνει παλμό σαν οπαδός τραγουδώντας για την Ολλανδία. Ο Γκόραν Πάντεφ στα 37 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα σκόραρε σε EURO με τη Βόρεια Μακεδονία ως αρχηγός. Ο όρκος του ήταν να την οδηγήσει σε μεγάλη διοργάνωση και το πέτυχε. Ο σκοπός του μετά από μία τεράστια καριέρα σε συλλογικό επίπεδο η οποία συμπεριλαμβάνει το τρεμπλ με την Ίντερ του Μουρίνιο ήταν να σκοράρει σε μεγάλη διοργάνωση και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά το πέτυχε.

Ο κόσμος έχει δώσει θέση στην ελπίδα ότι η ποδοσφαιρική κανονικότητα επέστρεψε. Έχει όμως και άλλη όψη. Μερίδα Άγγλων οπαδών αποδοκίμαζε την ώρα που οι ποδοσφαιριστές της Αγγλίας έχουν γονατίσει πριν την σέντρα με την Κροατία στέλνοντας το μήνυμα κατά του ρατσισμού. Είδαμε τον ρατσισμό για άλλη μία φορά να κάνει την εμφάνισή του σε ποδοσφαιρικό γήπεδο όταν ο Αρναούτοβιτς της Αυστρίας μετά το γκολ που σημείωσε στην αναμέτρηση με την Βόρεια Μακεδονία έβρισε χυδαία τον αντίπαλό του τον Αλιόσκι και την μητέρα του αναφέροντας την Αλβανική καταγωγή της. Τα λεγόμενα του Πίτερ Σμάϊχελ

επιβεβαίωσαν ότι η UEFA ανάγκασε τους ποδοσφαιριστές της Δανίας να αγωνιστούν μετά την κατάρρευση του Έρικσεν.

«Δεν υπήρχε καμία επιλογή και ήταν γελοία η απόφαση της UEFA και έπρεπε να είχαν προσπαθήσει για μία διαφορετική λύση και να δείξουν λίγη συμπόνια και δεν το έκαναν σε καμία περίπτωση».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος