Τα τρία ρεκόρ του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και ο «50αρης» Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ με τη χθεσινή του νίκη με 2-0 στο ντέρμπι των «Δικεφάλων» απέναντι στην ΑΕΚ, κατάφερε να ισοφαρίσει τρία ρεκόρ του κόντρα στην Ένωση, ενώ παράλληλα ο τεχνικός της ομάδας, Ράζβαν Λουτσέσκου σημείωση την 50η του νίκη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Super League, οι Θεσσαλονικείς με τη νίκη που πανηγύρισαν χθες, συμπλήρωσαν 40 σε βάρος της ΑΕΚ στην ιστορία τους στην Α’ Εθνική/Super League.

Συγκεκριμένα όμως, ο ΠΑΟΚ νίκησε για πέμπτο διαδοχικό παιχνίδι, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ πέντε νικών, που είχε κάνει στο διάστημα Μάιος 2011 – Μάιος 2012.

Παράλληλα, έμεινε αήττητος από την ΑΕΚ σε οκτώ επίσημα παιχνίδια. Ισοφάρισε ρεκόρ που είχε κάνει πριν από σχεδόν 40 χρόνια. Από το 1981 ως το 1983 δεν είχε χάσει πάλι οκτώ, τέσσερα για το πρωτάθλημα και τέσσερα για το Κύπελλο.

Τέλος ο ΠΑΟΚ έμεινε αήττητος από την ΑΕΚ για έκτο στη σειρά παιχνίδι πρωταθλήματος, Κάτι τέτοιο είχε καταφέρει άλλη μία μόνο φορά, από το 1972 ως το 1975.

Όσον αφορά τον προπονητή του «Δικέφαλου του Βορρά», Ράζβαν Λουτσέσκου, σημείωσε την 50η του νίκη στη Super League ως προπονητής του ΠΑΟΚ. Μπορεί ο Ρουμάνος να είναι πέμπτος στη σχετική κατάταξη των νικών προπονητών του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, ωστόσο το ποσοστό νικών του είναι μακράν το καλύτερο όλων.

Πλησιάζει να κερδίζει το 80% των αγώνων του, τη στιγμή που οι άλλοι προπονητές, ακόμα και με λιγότερα παιχνίδια, δεν πιάνουν τέτοιο ποσοστό. Οι τέσσερις που έχουν περισσότερες νίκες από τον Λουτσέσκου έχουν πολύ περισσότερα παιχνίδια, οπότε και πολύ μικρότερα ποσοστά. Οι προπονητές του ΠΑΟΚ με 50 τουλάχιστον νίκες

1. Άγγελος Αναστασιάδης 95 (σε 153) ποσοστό 62%

2. Λες Σάνον 68 (σε 121) ποσοστό 56%

3. Φερνάντο Σάντος 53 (σε 101) ποσοστό 52%

4. Γκιούλα Λόραντ 51 (σε 91) ποσοστό 56%

5. Ράσβαν Λουτσέσκου 50 (σε 63) ποσοστό 79%

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ