«Στοπ» στη συνεργασία Qatar Airways και Μπάγερν Μονάχου ζητούν οι φίλαθλοι των Βαυαρών

Έκκληση των φιλάθλων, για παύση κάθε δραστηριότητας με το Κατάρ.

Η εφημερίδα Independent αναφέρει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα και την προσπάθεια εξάλειψης, σημειώνοντας ότι «αγκάθι» θεωρείται η συμφωνία χορηγίας που δεσμεύει τη Μπάγερν με την Qatar Airways, την αεροπορική εταιρεία του Κατάρ.

Η συμφωνία χορηγίας θα λήξει στο τέλος της σεζόν και ο σύλλογος εξετάζει αν θα ανανεώσει τη συμφωνία.

Όμως με μια πρόταση που κατατέθηκε στην ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου, οι οπαδοί ζήτησαν να τερματιστεί κάθε είδους σχέση.

«Αυτή η χώρα αντιπροσωπεύει μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και διαφθορά στον αθλητισμό. Αντί να επιφέρει μια αλλαγή, η Μπάγερν βοηθά ενεργά με τη χορηγία της να αποσπαστεί η προσοχή από αυτό που συμβαίνει. Η σιωπή για την κατάσταση στο Κατάρ θα σήμαινε ότι η Μπάγερν αδιαφορεί για αυτήν. Με αυτόν τον τρόπο, η Μπάγερν βλάπτει τη φήμη της», αναφέρεται στην ανακοίνωση των φιλάθλων της.

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Μπάγερν δεν είναι η μόνη ποδοσφαιρική ομάδα που χρηματοδοτείται από το Κατάρ. Οι αντίπαλοί μας στον τελικό του Champions League την περασμένη σεζόν ανήκουν στο Κατάρ (Παρί ΣΖ). Άλλα κράτη με παρόμοια προηγούμενα για τα ανθρώπινα δικαιώματα χορηγούν επίσης πολλούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους», συνεχίζουν.

«Αλλά η Μπάγερν δεν είναι σύλλογος σαν τους άλλους. Η Μπάγερν ήταν πάντα μοναδική και ήταν πάντα πρωτοπόρος από κάθε άποψη. Πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε.

Δεν πάμε με το πλήθος, αλλά δίνουμε ξεκάθαρο παράδειγμα για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό μας ξεχωρίζει για άλλη μια φορά από τους περισσότερους από τους καλύτερους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Είμαστε δικαίως περήφανοι που κερδίσαμε την επιτυχία μας με σκληρή δουλειά.

Κανένας άλλος κορυφαίος σύλλογος στην Ευρώπη δεν μπορεί να καυχηθεί περισσότερο από αυτό αυτές τις μέρες! Αλλά η χορηγία του Κατάρ φέρνει αυτό το αποτέλεσμα σε ανυποληψία. Δεν έχουμε εργαστεί με δίκαια μέσα εδώ. Τα χρήματα από μια τέτοια συμφωνία είναι κάτι που πρέπει να ντρέπεσαι.

Η φήμη του συλλόγου μας έχει πληγεί σοβαρά. Αυτό πρέπει να διορθωθεί επειγόντως, ώστε να είμαστε ακόμα περήφανοι για τα επιτεύγματα της Μπάγερν μας στο μέλλον».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος