Πικέ: «Υπέφερα πολύ με τον Γκουαρδιόλα το 2011»

Ο Ζεράρ Πικέ έφθασε αισίως στα 34 χρόνια της ζωής του και αποτελεί πέραν πάσης αμφιβολίας, μία από τις εμβληματικές μορφές της Μπαρτσελόνα.

Ο εκ των αρχηγών των Καταλανών, έχει καλή επικοινωνία με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όπως αποδεικνύεται και από την παρουσία του στην εκπομπή «La Sotana».

Απαντώντας σε ερώτηση για την αποχώρηση του Λιονέλ Μέσι και για τον Τζουάν Λαπόρτα, ο Πικέ σχολίασε: «Ο Λαπόρτα μας κάλεσε για να μας ενημερώσει για την αποχώρηση του Μέσι. Παρ΄ όλο που οι αρχηγοί μειώσαμε τους μισθούς μας, μπορούσαμε μόνο να κάνουμε νέες μεταγραφές. Ο σύλλογος περίμενε να δει τι συνέβη με τον «Λίο» πριν το ανακοινώσει, επειδή υπήρχε σχετική συμφωνία. Για τον Μπαρτομέου, δεν είμαι σε θέση να πω εάν ήταν ο χειρότερος πρόεδρος στην Ιστορία της Μπάρτσα. Ήταν όμως ένας από τους χειρότερους που έχω δει. Όλοι φταίμε, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο σύλλογος δεν πήρε την κατεύθυνση που θέλαμε».

Στην συνέχεια, ο Πικέ αναφέρθηκε στο «τέλος εποχής» του Πεπ Γκουαρντιόλα στην ομάδα της Καταλωνίας: «Στην τελευταία του σεζόν, υπήρχε μεγάλη ένταση. Ο Πεπ θέλει τον μέγιστο έλεγχο των πραγμάτων. Έβγαινα με την Σακίρα και όλα άλλαξαν μαζί του. Ήμουν υπό μεγάλη πίεση και μάλιστα σκέφτηκα να φύγω την σεζόν 2011/2012. Σήμερα η σχέση μας είναι τέλεια, αλλά στην πράξη ένιωσα ότι έπρεπε να τα κάνω όλα τέλεια. Υπέφερα πολύ τότε με τον Πεπ».

Όσον αφορά στο μέλλον του, ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός, επεσήμανε: «Παίρνω τις χρονιές την μία μετά την άλλη. Πάντα λέω στον εαυτό μου ότι είναι η τελευταία, αλλά εάν υπάρχει άλλη μία μετά, είναι εντάξει. Θα φύγω την ημέρα που θα νιώσω ότι το σώμα μου δεν μπορεί να δώσει τίποτα πια. Όταν έφθασα στην Βαρκελώνη, έβγαινα έξω περισσότερες φορές από τον… ήλιο και οι άνθρωποι μου έλεγαν ότι δεν θα μπορούσα ποτέ να παραμείνω ποδοσφαιριστής στα 34 χρόνια μου».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος