Ντόρτμουντ και Πόρτο προκρίθηκαν στους «8» του Champions League

Η Ντόρτμουντ και η Πόρτο είναι οι πρώτες ομάδες που τσέκαραν τα εισιτήρια της πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League. Η Ντόρτμουντ που είχε νικήσει στην Ισπανία με 3-2 παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Σεβίλη και πέρασε στους «8». Στο Τορίνο χρειάστηκε η παράταση για να λύσουν τις διαφορές τους η Γιουβέντους με την Πόρτο, καθώς η Μεγάλη Κυρία νίκησε με 2-1 στη κανονική διάρκεια ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Στον έξτρα χρόνο της παράτασης και στο 115’ η Πόρτο ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά, παρά το γκολ του Ραμπιό για την Μεγάλη Κυρία στο 117’ που διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Αναλυτικά:

Γιουβέντους-Πόρτο 3-2 παρ (2-1 κ.α)

Οι «Δράκοι» πάγωσαν στο 19’ το Τορίνο καθώς ο Σέρχιο Ολιβέιρα ευστόχησε με πέναλτι και έβαλε μπροστά στο σκορ την Πόρτο (0-1). Ο Κιέζα στο 49’ έφερε το ματς στα ίσα (1-1) με την Μεγάλη Κυρία πλέον να ψάχνει το γκολ της νίκης που θα έστελνε το ματς στη παράταση. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ταρεμί (54’) αντίκρυσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στο ματς και αποβλήθηκε αφήνοντας την Πόρτο με παίχτη λιγότερο για το υπόλοιπο του αγώνα. Πάλι ο Κιέζα στο 63’ πέτυχε το 2-1 όπως το σκορ του πρώτου ματς και πλέον τα πάντα ήταν ανοιχτά για την πρόκριση. Το ματς οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση, όπου στο 115’ πάλι ο Σέρχιο Ολιβέιρα βρήκε δίχτυα για το 2-2 που έδωσε και το εισιτήριο της πρόκρισης στους «Δράκους» για τους «8» του Champions League. Στο 117’ ο Ραμπιό διαμόρφωσε το 3-2 για την Γιουβέντους

Ντόρτμουντ-Σεβίλη 2-2

Ο Χάαλαντ απλοποίησε ακόμα περισσότερο τα πράγμα για την Ντόρτμουντ καθώς σκόραρε στο 35’ ανοίγοντας το σκορ (1-0) και πλέον η Σεβίλη βρέθηκε στο καναβάτσο καθώς χρειάζονταν τρία τέρματα χωρίς να δεχτεί κάποιο για να πετύχει την ανατροπή. Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Χάαλαντ και πάλι ανέβασε το σκορ στο 2-0 (54’) με πέναλτι, σφραγίζοντας το εισιτήριο της πρόκρισης για την Ντόρτμουντ στους «8» του Champions League. Η Σεβίλη μείωσε με πέναλτι του Εν-Νεσίρι στο 69’ (2-1), και στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Εν-Νεσίρι και πάλι διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος