Μουντιάλ 2022: To Kατάρ απαγόρευσε το αλκοόλ στα γήπεδα, δύο ημέρες πριν τη σέντρα

Array

Την απαγόρευση αλκοολούχων ποτών, όχι μόνο εντός αλλά και περιμετρικά των οκτώ σταδίων του 22ου Μουντιάλ, αποφάσισαν η FIFA και η κυβέρνηση του Κατάρ 48 ώρες μόλις πριν την πρώτη σέντρα.

Αυτό φυσικά θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με την διοργάνωση να έχει πλέον χορηγούς πολλές εταιρείες οι οποίες παράγουν μπύρες.

Οι οπαδοί θα μπορούν να καταναλώσουν αλκοόλ μόνο στα λεγόμενα “φεστιβάλ” οπαδών και μόνο σε μέρη που θα έχει χορηγηθεί άδεια για πώληση οινοπνευματώδη ποτών. Σε αυτά τα καταστήματα, ίσως χρειαστεί παραχώρηση άδειας στους επισκέπτες, για την αγορά και την κατανάλωση των ποτών.

Επίσης οι φίλαθλοι θα ελέγχονται στα αεροδρόμια, καθώς θα είναι παράνομο να φέρουν δικά τους ακλοολούχα ποτά από την χώρα τους.

Το μόνο είδος μπύρας που θα μπορούν να πιούν οι οπαδοί, θα είναι αυτό που περιέχει 0% αλκοόλ και θα πωλείται σε μέρη έξω από τα γήπεδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως όταν το Κατάρ πήρε την διοργάνωση στην κλήρωση του 2010, είχε διαβεβαιώσει την FIFA πως δεν θα υπήρχε πρόβλημα με την κατανάλωση αλκοόλ, παρά τους σκληρούς νόμους της χώρας πάνω σε αυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος