Λουτσέσκου: «Δεν ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο μπορώ να πω ότι χαλαρώσαμε»

Δεν μπορούσε να εξηγήσει την πτώση της ομάδας του στο δεύτερο μέρος με συνέπεια την ισοφάρισή της και την απώλεια δύο πολύτιμων βαθμών ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, ο οποίος μίλησε διαδικτυακά στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του αγώνα της Τούμπας και το 4-4 με τον Βόλο.

Συγκεκριμένα είπε:

-Για το αν η ομάδα του πίστεψε στο 4-1 ότι το παιχνίδι έχει τελειώσει:

«Όχι. Θεωρώ πως είναι μια περίεργη και περίπλοκη κατάσταση. Ενδεχομένως να υπήρξε μια χαλαρότητα πνευματική, ότι έχουμε σκορ ασφαλείας. Παρόλα αυτά, ξεκινώντας το δεύτερο ημίχρονο δε διαχειριστήκαμε καλά την κατοχή της μπάλας, μπήκαμε σε ένα παιχνίδι μεταβάσεων. Ξέραμε ότι ο Βόλος δε θα τα παρατούσε, το συζητήσαμε στο ημίχρονο. Μάλιστα, πίεσε πολύ, με πολλούς παίκτες ψηλά και επιθετικά, κάτι που βέβαια μας έδωσε χώρους και ευκαιρίες στην πλάτη τους.

Αν πρέπει να αναλύσω τις φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο, δε θυμάμαι καμία φάση του Βόλου, αλλά κατάφεραν να σκοράρουν τρεις φορές. Αντίθετα, θυμάμαι τουλάχιστον τέσσερις ευκαιρίες δικές μας, μπροστά στον τερματοφύλακα, είτε το πέναλτι είτε κάποιες προσπάθειες στις οποίες είχε φανταστικές αποκρούσεις. Στο 4-2, είχαμε άμεσα ευκαιρία για 5-2, στο 4-3 είχαμε ευκαιρία για 5-3, και στο 4-4 πάλι είχαμε ευκαιρίες για το 5-4. Δεν είναι θέμα χαλάρωσης, απλά μας έλειψε το να μπούμε στη ροή και τη διαχείριση του παιχνιδιού όπως το κάναμε μετά το πρώτο εικοσάλεπτο στο πρώτο ημίχρονο».

-Για τους λόγους για τους οποίους ο ΠΑΟΚ δεν κατόρθωσε να επιβάλει το ρυθμό του, ασχέτως αν βρήκε ευκαιρίες στο παιχνίδι:

«Γιατί ήταν 4-1 μετά το πρώτο ημίχρονο. Δεν είναι ένα παιχνίδι στο οποίο μπορώ να πω ότι καταστραφήκαμε στο δεύτερο ημίχρονο ή ότι παραχαλαρώσαμε. Είδαμε και τις εικόνες που αφορούν το transition μέσω video στο ημίχρονο. Δημιουργήσαμε φάσεις, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν τελειώσαμε το παιχνίδι. Και είναι πολύ παράξενο το γεγονός ότι δεχτήκαμε όλα τα γκολ με όλους τους ποδοσφαιριστές τοποθετημένους πλήρως στην περιοχή. Το πρώτο με παίκτες στην περιοχή, το δεύτερο με μπαλιά 8 μέτρα στην πλάτη μας, το τρίτο με σέντρα ενώ ήμασταν στην περιοχή και το τέταρτο με σέντρα σε δεύτερο χρόνο. Ο Βόλος δε δημιούργησε λοιπόν κάποια φάση στη μετάβαση, εμείς ήμασταν αυτοί που βρήκαμε φάσεις σε αυτό το στυλ παιχνιδιού αλλά δεν τις εκμεταλλευτήκαμε.

Είναι πάρα πολύ δύσκολο. Προκαλεί σοκ. Αν είχαμε παίξει άσχημα και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα, θα ήταν μια τελείως διαφορετική κατάσταση, θα ήμουν πάρα πολύ απογοητευμένος. Αλλά τώρα είχαμε ευκαιρίες να κερδίσουμε. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις και τελικά μένει το σοκ του αποτελέσματος. Στα πρώτα 20′ δε διαχειριστήκαμε σωστά τη ροή του παιχνιδιού, έπειτα όμως είχαμε καλή κυκλοφορία, αλλαγή πλευρών, γκολ, φάσεις, φάσεις, φάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορέσαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι και να σκοράρουμε στις φάσεις που είχαμε».

-Για το αν τα αμυντικά κενά οφείλονται στην ατομική ποιότητα ή πρόκεινται για ομαδικό πρόβλημα:

«Θα έλεγα ότι είναι θέμα της πνευματικής αντίδρασης των ποδοσφαιριστών σε συγκεκριμένες στιγμές. Είναι τελείως διαφορετικό μετά το 4-2 να σκοράρεις το 5-2 και να πάρεις ψυχολογικό προβάδισμα. Αλλά στο 4-3 υπάρχει τελείως διαφορετικό άγχος, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει τίποτα να χάσει. Οπότε, είναι στιγμές που μπορεί να προκύψουν σε ένα τέτοιο παιχνίδι, σε ένα τέτοιο σημείο».

-Για το σκεπτικό των αλλαγών που έκανε, αποσύροντας Ζίβκοβιτς και Άκπομ:

«Ήμασταν προς το τέλος του αγώνα. Μπίσεσβαρ και Ζίβκοβιτς ξέμεναν από δυνάμεις, είχαν τρέξει πολύ. Και ειδικά ο Ζίβκοβιτς είχε κράμπες. Ήταν δύο αλλαγές που έγιναν στο τέλος, αλλά και μετά από αυτές υπήρξαν δύο τουλάχιστον στιγμές που ο αντίπαλος τερματοφύλακας μάς στέρησε το γκολ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος