Γουρβενέκ: «Ιστορική στιγμή για τη Λιλ η πρωτιά στον όμιλο»

Για ιστορική στιγμή έκανε λόγο ο τεχνικός της ΛιΛ, ο Ζοσλέν Γουρβενέκ, λίγο μετά την εκτός έδρας νίκη της ομάδας του επί της Βόλφσμπουργκ με 3-1, αποτέλεσμα που έφερε την γαλλική ομάδα στους «16» του Champions League, αποκλείοντας παράλληλα τη γερμανική ομάδα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Το σενάριο του αγώνα ήταν τέλειο σε σύγκριση με αυτό που περιμέναμε. Ξέραμε ότι το να ανοίξουμε γρήγορα το σκορ, θα ήταν ιδανικό και αυτό συνέβη», σχολίασε ο 49χρονος προπονητής και συνέχισε:

«Γενικά, ήμασταν σταθεροί και θα μπορούσαμε ακόμη και να είχαμε σκοράρει 4 ή 5 φορές. Ένα από τους βασικούς στόχους, ήταν να μείνουμε συγκεντρωμένοι, να διατηρήσουμε τον πνευματικό έλεγχο, να παραμείνουμε στο παιχνίδι μας, να αγνοήσουμε την διαιτησία και να είμαστε πειθαρχημένοι. Παραμείναμε συγκεντρωμένοι και η συλλογική απόδοση ήταν εξαιρετική.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Λιλ τερματίζει πρώτη στον όμιλό της και είναι μία ιστορική στιγμή. Μια σημαντική στιγμή στην Ιστορία του συλλόγου και είμαστε πολύ υπερήφανοι που μπορούμε να την προσφέρουμε σε φιλάθλους, εργαζόμενους κι εθελοντές. Όποια κι αν είναι η κλήρωση την Δευτέρα, είναι μια στιγμή, που θα «σημαδέψει» την Ιστορία του συλλόγου».

Αντίθετα ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ, Φλοριάν Κόχφεντ, εμφανίσθηκε εμφανώς απογοητευμένος, καθώς η ομάδα του δεν θα συνεχίσει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

«Προφανώς είμαστε λυπημένοι γιατί αποκλεισθήκαμε και μετά από αυτό το ματς, είναι δίκαιο αυτό. Πριν από μερικές εβδομάδες (σ.σ. όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του), πίστευα ότι μπορούσαμε να αλλάξουμε την δυναμική, αλλά χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο, για να αλλάξω τα πράγματα στην ομάδα», σχολίασε ο προπονητής της Βόλφσμπουργκ και πρόσθεσε:

«Αλλά ο ρόλος μου είναι να παραμένω θετικός και να το μεταφέρω στους παίκτες. Παρ΄ όλο που χάσαμε τα τελευταία τέσσερα ματς, δεν νομίζω ότι μπορούμε να μιλήσουμε για κρίση. Αλλά είναι σίγουρο ότι η απόδοση και οι εμφανίσεις μας δεν ήταν επαρκείς το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το πρόβλημά μας, είναι ότι δεν δημιουργούμε αρκετές ευκαιρίες, ακόμα κι εάν η αποψινή βραδιά ήταν καλύτερη σ΄ αυτόν τον τομέα. Οπότε είμαι ευχαριστημένος με αυτό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος