Φαν΄τ Σιπ: «Με τη Νορβηγία όπως και με το Βέλγιο»

Ικανοποιημένος από τη συνολική εμφάνιση και ιδιαίτερα από την αμυντική λειτουργία της Εθνικής ομάδας στον φιλικό με το Βέλγιο δήλωσε ο Τζον Φαν΄τ Σχιπ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της νέας φιλικής αναμέτρησης, αύριο (6/6) με τη Νορβηγία στη Μάλαγα.

«Θέλω να παρατάξω την καλύτερη δυνατή ομάδα και όλοι να είναι 100% έτοιμοι. Η Νορβηγία είναι δυνατός αντίπαλος, είναι σημαντικό φιλικό και θέλουμε να προετοιμαστούμε για τα επίσημα ματς του Σεπτεμβρίου», σχολίασε ο Ολλανδός ομοσπονδιακός εκλέκτορας.

«Περιμένω και πάλι από τους παίκτες να ακολουθήσουν τις οδηγίες και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Είναι το τελευταίο φιλικό της σεζόν, αλλά έχουν ήδη δείξει ότι πάντα υπάρχει πάθος και αφοσίωση, κάτι που καλούνται να κάνουν άλλη μία φορά. Είναι επαγγελματίες, οι συνθήκες εδώ είναι ιδανικές, ο αγωνιστικός χώρος εξαιρετικός, ο αντίπαλος δυνατός και περιμένουμε ένα ωραίο παιχνίδι».

Ο Φαν΄τ Σιπ ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση του νέου «big thing» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, Έρλινγκ Χάαλαντ.

«Ο Χάαλαντ είναι πολύ καλός και δυνατός παίκτης, έκανε φανταστική σεζόν με την Ντόρτμουντ, αλλά εμείς κάνουμε άμυνα κι επίθεση όλοι μαζί. Δεν έχουμε ατομικά μαρκαρίσματα, όπως έγινε και με τον Λουκάκου. Δείξαμε ότι μπορούμε να αμυνθούμε καλά συνολικά», απάντησε.

Και πρόσθεσε: «Το ίδιο και με τη Νορβηγία, όλοι θα βοηθήσουν την ομάδα. Κι όταν κάποιος μπαίνει αλλαγή, αυτό γίνεται για να βοηθήσει. Παίζουμε όλοι μαζί. Είναι σημαντικό όχι μόνο να μαρκάρουμε τον Χάαλαντ, αλλά και να φροντίσουμε να μη φτάσει η μπάλα σε αυτόν. Άρα αμυνόμαστε και πιέζουμε από την επίθεση, όλοι οι παίκτες πρέπει να αμύνονται σωστά».

Ξαναγυρίζοντας στο παιχνίδι με το Βέλγιο, επισήμανε ότι «το σημαντικό είναι πως όταν έχεις πιο πολύ την μπάλα αναγκάζεις και τον αντίπαλο να αμύνεται. Άρα πρέπει να κάνουμε αυτό, να μην αφήνουμε τους αντίπαλους να κάνουν πολλές επιθέσεις, αλλά παίζοντας καλό ποδόσφαιρο να τους υποχρεώνουμε σε άμυνα. Σε όλα υπάρχει ισορροπία. Κι όταν είμαστε σε άμυνα, θα πρέπει να έχουμε σωστή δομή και διάρθρωση, όπως κάναμε στο ματς με το Βέλγιο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος