EURO 2020: Με «διαβατήριο εμβολιασμού» οι φίλαθλοι στο Γουέμπλεϊ

Η Αγγλία ανοίγει το χορό για το «διαβατήριο εμβολιασμού» στα τρία παιχνίδια που θα δώσουν τα «τρία λιοντάρια» στο Γουέμπλεϊ στη φάση των ομίλων του EURO 2020.

Η Αγγλία θα υποδεχθεί κατά σειρά την Κροατία (13/6), την Σκωτία (18/6) και την Τσεχία (22/6) στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης και οι 22.500 φίλαθλοι που θα βρεθούν στις κερκίδες του Γουέμπλεϊ για κάθε ματς (πληρότητα 25%) θα πρέπει να δείξουν ότι έλαβαν και τις δύο δόσεις του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Η επίδειξη θα γίνει μέσα από την εφαρμογή του NHS (εθνικό σύστημα υγείας της Μεγάλης Βρετανίας) και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον πριν από 14 μέρες ή αρνητικό τεστ που διενεργήθηκε σε διάστημα μάξιμουμ 48 ωρών πριν από την έναρξη του κάθε αγώνα.

Τα παιχνίδια αυτά θα αποτελέσουν την πρεμιέρα του «διαβατηρίου εμβολιασμού» σε αθλητικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η επιτυχία του «διαβατηρίου εμβολιασμού» θεωρείται ότι θ’ ανοίξει το δρόμο για παρακολουθήσουν περισσότεροι θεατές τους ημιτελικούς και τον τελικό, οι οποίοι επίσης πρόκειται να διεξαχθούν στο Λονδίνο.

Το εγχείρημα αναμένεται να αποτελέσει οδηγό για την Πρέμιερ Λιγκ η οποία και αυτή περιμένει το πράσινο φως από την κυβέρνηση.

Αντίθετα τα ματς που θα γίνουν στο «Χάμπντεν Παρκ» της Γλασκώβης, Σκωτία – Τσεχία (14/6), Κροατία – Τσεχία (18/6) και Σκωτία – Κροατία (22/6), δεν απαιτούν αποδείξεις εμβολιασμού ή αρνητικά τεστ COVID-19, παρά μόνο την τήρηση απόστασης  του 1,5 μέτρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος