Η Εθνική ομάδα επικράτησε εχθές της Σουηδίας με 2-1 στο ΟΑΚΑ, φτάνοντας έτσι στην πρώτη της νίκη στο 2ο προκριματικό όμιλο, έπειτα από τρεις ισοπαλίες.
Πλέον βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω από τη δεύτερη προνομιούχο θέση, η οποία οδηγεί σε αγώνες play-off για την είσοδο μιας χώρας στο Μουντιάλ του Κατάρ.
Με τη νίκη αυτή επέστρεψε η ηρεμία και η αισιοδοξία στην εθνική ομάδα, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις των διεθνών:
Χρήστος Τζόλης: «Ήταν μία σπουδαία νίκη, την αξίζαμε. Δημιουργήσαμε πολλές φάσεις, παίξαμε καλό ποδόσφαιρο από την αρχή. Σταθήκαμε τυχεροί σε δύο φάσεις, αλλά είχαμε και εμείς πολλές ευκαιρίες. Είναι μία νίκη που χρειαζόμασταν, ελπίζαμε να μας δώσει ώθηση για τα επόμενα παιχνίδια».
Γιώργος Τζαβέλλας: «Θα ήμουν ψεύτης αν έλεγα ότι δεν επηρεαστήκαμε μετά από το Κόσοβο, μετά από το 1-1 είχα τεράστια στενοχώρια. Γυρίσαμε και είπαμε πως οι 4 πόντοι θα είναι το μίνιμουμ σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Υπάρχει ψυχή, δείξαμε ότι μπορούμε. Δεχθήκαμε πίεση μετά από το αποτέλεσμα στο Κόσοβο, αλλά γυρίσαμε και αποδείξαμε στους εαυτούς μας ότι δεν θα παίξουμε φιλικά. Όταν η Εθνική δεν παίζει καλά, υπάρχει κριτική στον προπονητή και στους παίκτες. Η εθνική, όμως, είναι όλοι. Μπλε, μαύροι, κίτρινοι, πράσινοι και κόκκινοι.»
Βαγγέλης Παυλίδης: «Πήραμε ψυχολογία απέναντι έναν πολύ δυνατό αντίπαλο που είχε νικήσει την Ισπανία και είμαστε στο κυνήγι της δεύτερης ή και της πρώτης θέσης. Είπαμε πως πρέπει να αλλάξουμε, δεν έπρεπε να είναι αυτή η εικόνα της εθνικής και δεν πρέπει να είναι αυτή η εικόνα της ομάδας, όπως με το Κόσοβο. Αυτό που θέλαμε, το καταφέραμε.»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος