Χρυσή πρόκριση με χρυσή αλλαγή πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Europa League

Στο 88’ ο Χασάν αποδείχθηκε χρυσή αλλαγή για τον Πέδρο Μαρτίνς καθώς σκόραρε μείωσε σε 2-1 και με το τέρμα του ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στους «16» του Europa League. Η Αϊντόφεν κρατούσε την πρόκριση στα χέρια της από το 44ο λεπτό με τα τέρματα του Ζάχαβι (23’, 44’) καθώς είχε ανατρέψει το 4-2 του πρώτου ματς στο Καραϊσκάκη, αλλά ο Χασάν στο 88’ είχε διαφορετική γνώμη και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 που έδωσε την πρόκριση στον Ολυμπιακό.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Ολυμπιακός θα δώσει το παρόν στους «16» του Europa League, καθώς η ήττα του στην Ολλανδία από την Αϊντχόφεν με 2-1 δεν τον εμπόδισε να πανηγυρίσει μια μεγάλη πρόκριση. Ο Χασάν στο 88’ έδωσε το φιλί της ζωής στους «ερυθρόλευκους» που βρίσκονταν στα σχοινιά από το 44’ όταν η Αϊντχόφεν με το δεύτερο τέρμα του Ζάχαβι είχε ανατρέψει το 4-2 του πρώτου αγώνα.

Οι «ερυθρόλευκοι» απείλησαν πρώτοι στο ματς με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί που έφυγε λίγο έξω από την εστία του Εμβογκό. Η Αϊντχόφεν στο 20’ βγήκε στην αντεπίθεση όμως ο Μπα πρόλαβε τον Μάλεν και με τάκλιν άλλαξε τη πορεία της μπάλας προς το τέρμα. Από στατική φάση στο 23’ οι Ολλανδοί βρήκαν δίχτυα και άνοιξαν το σκορ (1-0) από κόρνερ του Τόμας, ο Ζάχαβι με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο τέρμα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 44’ πέτυχαν την ανατροπή του σκορ του πρώτου ματς που έψαχναν με σκόρερ πάλι τον Ζάχαβι, οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Σα (2-0).

Στο 50’ ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από το γκολ με τον Καμαρά που σούταρε αλλά η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι. Νέα ατυχία για τον Ολυμπιακό στο 78’ όταν ο Φορτούνης με φάουλ έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι Ολλανδοί γύρισαν πίσω στα τελευταία λεπτά να κρατήσουν το σκορ-πρόκρισης, αλλά στο 86’ σε γρήγορη μετάβαση έχασαν μεγάλη ευκαιρία για τρίτο τέρμα με τον Μάλεν να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Σα.

Στο 88’ ήρθε η λύτρωση για τον Ολυμπιακό από σέντρα του Φορτούνη κεφαλιά του Ελ Αραμπί και κοντινή προβολή του Χασάν που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-1) και τον Ολυμπιακό στους «16» της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Κλεμέν Τουρπέν (Γαλλία)

Κίτρινες: Μαξ, Μάλεν – Μασούρας, Λαλά

ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ (Ρ. Σμιντ): Εμβογκό, Φιρχέφερ, Μποσκάγκλι, Τέζε, Ντάμφρις, Ροσάριο, Γκέτσε (90’ Μάουρο Ζούνιορ), Τόμας, Μαξ, Ζαχάβι, Μάλεν (90’ Φέρτεσεν).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Π. Μαρτίνς): Σα, Λαλά (79’ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Καμαρά, Βαλμπουενά (46’ Μασούρας), Μπρούμα (79’ Χασάν), Ελ Αραμπί (90’ Παπασταθόπουλος).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος