Άντεξε στην πίεση του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ και πήρε το αθηναϊκό ντέρμπι (highlights)

H AEK νίκησε – και για τον Γέλοβατς που σκορπίσε θλίψη στον χώρο του αθλητισμού – τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 1-0, για την 12η αγωνιστική της Super League.

Κρατώντας την εστία της ανέπαφη, στηριζόμενη και στην απίστευτη αστοχία των… μεσοεπιθετικών του Παναθηναϊκού, η Ένωση πήρε πολύτιμη νίκη, που την διατηρεί στον κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου, χάρη σε τέρμα του Ντάμιαν Σιμάνσκι στο 2ο λεπτό.

Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη μπήκαν πολύ δυναμικά και είχαν τον έλεγχο στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο δεύτερο η συντριπτική κατοχή του «τριφυλλιού» και οι πολλές τελικές που πραγματοποίησε, δίνουν την αίσθηση πως οι «πράσινοι» δεν έφυγαν με αυτό που άξιζαν από την έδρα του «Δικεφάλου».

Η ΑΕΚ έμεινε έτσι στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς λιγότερους από τον Ολυμπιακό, ενώ ο Παναθηναϊκός, που έχασε την ευκαιρία να περάσει στην τρίτη θέση τον ΠΑΟΚ, έμεινε στην πέμπτη θέση, ισοβαθμώντας με τον Άρη.

Το ματς:

Η Ένωση «σόκαρε» τους «πράσινους» σκοράροντας μόλις στο 2′, σε μία φάση όπου η άμυνα του «τριφυλλιού» δεν είχε καταλάβει μάλλον, πως… η αναμέτρηση είχε ξεκινήσει! Ο Μάνταλος με ωραία ενέργεια βρήκε τον Μοχαμάντι, αυτός έκανε την σέντρα και ο εντελώς αμαρκάριστος Σιμάνσκι με κεφαλιά, έκανε με ευκολία το 1-0.

Ένα πεντάλεπτο αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» «άγγιξαν» το 2-0 με τον Λιβάι Γκαρσία, όμως το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο 24χρονος επιθετικός, αποκρούστηκε με εντυπωσιακό τρόπο από τον Μπρινιόλι. Μάλιστα, στο κόρνερ που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, ο αρχηγός της ΑΕΚ επιχείρησε να το εκτελέσει απευθείας, αιφνιδιάζοντας τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού, με τον Ιταλό κίπερ ωστόσο να απομακρύνει εκ νέου σε κόρνερ.

Από εκεί και έπειτα, μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τις δύο ομάδες να πραγματοποιούν από μία τελική.

Στο 28′, ο Μακέντα γύρισε στον Αϊτόρ, ο Ισπανός με τη σειρά του στο όριο της περιοχής για τον Παλάσιος, ο Αργεντίνος όμως αμαρκάριστος έκανε τσαφ και έχασε τεράστια ευκαιρία για την ισοφάριση, ενώ στο 38′, ο Αραούχο πήρε την κεφαλιά μέσα στη μικρή περιοχή, ο Μπρινιόλι είπε όμως και πάλι «όχι».

Στην επανάληψη, ο Αραούχο προσπάθησε να επαναλάβει ότι έκανε ο Σιμάνσκι στο πρώτο μέρος, ωστόσο ο Μπρινιόλι πραγματοποίησε και πάλι εξαιρετική απόκρουση, για να ακολουθήσει μία απίθανη φάση από μεριάς Παναθηναϊκού…

Ο Παλάσιος εξ’ επαφής δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει με τα πόδια και να απομακρύνει την μπάλα με τα χέρια. Εκείνη κατέληξε στον Αϊτόρ, ωστόσο ο Ισπανός, αδυνάτησε να στείλει σε κενή εστία και με τον τερματοφύλακα της Ένωσης πέσμενο, την μπάλα στα «κιτρινόμαυρα» δίχτυα.

Στο 57′ και πάλι ο Παλάσιος δεν κατάφερε ολομόναχος από πλάγια θέση να ισοφαρίσει, καθώς έστειλε την μπάλα λίγο πιο έξω από το δεξί δοκάρι του Στάνκοβιτς, με αυτή να είναι και η τελευταία σημαντική ευκαιρία του «τριφυλλιού» για το υπόλοιπο του παιχνιδιού.

Στο 70′, ο Τσούμπερ που πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο, βρήκε δίχτυα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ, με παρόμοια φάση να επαναλαμβάνεται και στις καθυστερήσεις.

Έτσι, το 1-0 παρέμεινε και η ΑΕΚ αναδείχθηκε νικήτρια του αθηναϊκού ντέρμπι.

Διαιτητές: Τόμας Μπογκνάρ (Ουγγαρία), Κάταλιν Κούλτσαρ-VAR (Oυγγαρία) Βοηθοί: Μπάλαζ Μπούζας (Ουγγαρία), Θεόδωρος Γεωργίου (Ουγγαρία), Τέταρτος: Βασίλειος Φωτιάς (Πέλλας)

Αγωνίστηκαν για την ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμαντί, Σιμόες, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Άμραμπατ, Αραούχο Αλλαγές: Τσούμπερ, Σάκχοφ, Χατζησαφί, Λε Ταλέκ

Αγωνίστηκαν για τον Παναθηναϊκό (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Μαουρίσιο, Πέρεθ, Βιγιαφάνιες, Αϊτόρ, Παλάσιος, Μακέντα Αλλαγές: Αλεξανδρόπουλος, Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης, Καρλίτος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος