Με ανατροπή ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ 2-1

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της πρώτης αγωνιστικής των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκα, καθώς νίκησε την ΑΕΚ με 2-1 με ανατροπή του σκορ στην άδεια από κόσμο λόγω τιμωρίας Τούμπα και έπιασε στην ειδική βαθμολογία τον Παναθηναϊκό στη κορυφή.

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ με τον Γιόχανσον στο 44’, ο Ροντρίγκες ισοφάρισε στο 61’ για τον ΠΑΟΚ και ο Μυστακίδης στο 83’ πέτυχε το τελικό 2-1.

Το ματς ήταν… καρμπόν με αυτό της κανονικής περιόδου στο πρωτάθλημα, όπου η ΑΕΚ είχε προηγηθεί στο 44’ και ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει στην ανατροπή με γκολ στο 62’ (Ροντρίγκες και τότε) και στο 84’.

Κακό ματς με πολλά φάουλ εκατέρωθεν και ελάχιστες καλές στιγμές έγινε στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να πιέζει στο δίλεπτο 25’-26’ χωρίς όμως αποτέλεσμα, ενώ η ΑΕΚ είχε μια καλή στιγμή στο 32’ με τον Γιόχανσον που δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στο τέρμα του Γλύκου. Στο 44’ από ασταθή επέμβαση του Γλύκου η μπάλα του έφυγε από τα χέρια και ο Γιόχανσον την έστειλε στα δίχτυα για το 0ο-1.

Το θέαμα δεν βελτιώθηκε ούτε στο δεύτερο μέρος, αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή του Ροντρίγκες (1-1) στο 62’.  Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ και λίγο αργότερα, στο 70’ όταν το δικό του δυνατό σουτ από την περιοχή περνάει δίπλα από τα δοκάρια του Μπαρόχα χωρίς να προλάβει ο Αθανασιάδης να την προωθήσει με προβολή στα δίχτυα. Η ολική ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 83’ με τον Μυστακίδη (είχε περάσει ένα λεπτό νωρίτερα ως αλλαγή) που με κεφαλιά μετά από μακρινό γέμισμα του Τζαβέλλα, νίκησε τον Μπαρόχα για το τελικό 2-1. Η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση στο 86’ αλλά ο Γλύκος εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ την κεφαλιά του Τζεμπούρ.

Με το σφύριγμα της λήξης ο Κάτσε επιτέθηκε και χτύπησε τον Ραφίκ Τζεμπούρ με συνέπεια να γενικευτεί μια μικρή σύρραξη χωρίς όμως συνέχεια για τους εμπλεκόμενους ποδοσφαιριστές.

Κίτρινες κάρτες: Ροντρίγκες, Τζιόλης, Kίτσιου, Σκόνδρας – Σιμόες, Τζεμπούρ, Βάργκας

Διαιτητής: Μάνταλος (Καβάλας)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Λέοβατς (68′ Σκόνδρας), Τζιόλης, Τσίμιροτ, Πέλκας (67′ Κάτσε), Ζάιρο (82′ Μυστακίδης), Ροντρίγκες και Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ (57΄Σοϊλεδης), Σιμόες, Γιόχανσον (84′ Πέκχαρτ), Βάργκας (71′ Κορδέρο), Αραβίδης, Μπαρμπόσα και Τζεμπούρ.

Τα αποτελέσματα στην πρεμιέρα των πλέι-οφ:

Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-1

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ               2-1

Η βαθμολογία

Παναθηναϊκός  3

ΠΑΟΚ          3

ΑΕΚ           2

Πανιώνιος     1

Η επόμενη αγωνιστική (15/05)

ΑΕΚ-Πανιώνιος       18:15

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ   20:30

Απορρίφθηκε η έφεση της ΑΕΚ

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την έφεση της ΑΕΚ κατά της ποινής αφαίρεσης τριών βαθμών, για τα επεισόδια στο ματς με τον Ατρόμητο. Η υπόθεση εκδικάστηκε το μεσημέρι, διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες, και νωρίς το βράδυ εκδόθηκε η αρνητική ετυμηγορία. Έτσι, η ΑΕΚ ξεκίνησε με 2 βαθμούς στον ειδικό πίνακα των play off.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages (ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ)

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ