Πλήρη άγνοια για την απαγορευμένη ουσία που βρέθηκε στον οργανισμό της δήλωσε η Καϊσέτα

Η αθλήτρια της γυναικείας ομάδας βόλεϊ της Βραζιλίας, Ταντάρα Καϊσέτα, μετά από τεστ που έγινε στις 7 Ιουλίου, βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία «Ostarina» και αποκλείστηκε για χρήση, από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Όμως η 32χρονή, δήλωσε πλήρης άγνοια, αφού σε μια επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή (06/08) ο δικηγόρος της, υπογράμμισε πως δεν έλαβε εν γνώσει της την ουσία Ostarina.

Η Οσταρίνη, είναι φάρμακο που κυρίως χρησιμοποιούν bodybuilders και είναι για τη θεραπεία συγκεκριμένων καταστάσεων, όπως η μυϊκή απώλεια, η οστεοπόρωση και φυσικά η αθλητική βελτίωση.

«Είμαστε απόλυτα βέβαιοι πως θα αποδείξουμε ότι η Ostarina εισήλθε τυχαία στον οργανισμό της αθλήτριας και ότι δεν χρησιμοποιήθηκε για την ενίσχυση των αθλητικών της επιδόσεων», αναφέρεται στην επιστολή του δικηγόρου. «Πρόσφατα, πολλοί Βραζιλιάνοι αθλητές έπεσαν θύματα επεισοδίων που αφορούν την Ostarina», πρόσθεσε, χωρίς δώσει περισσότερα στοιχεία.

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Βραζιλίας δημοσιοποίησε την είδηση του θετικού τεστ της Καϊσέτα λίγο πριν τον ημιτελικό της Βραζιλίας με τη Νότια Κορέα.

Υπενθυμίζεται πως η Βραζιλία κέρδισε με 3-0 και προκρίθηκε στο παιχνίδι χρυσού μεταλλίου της Κυριακής (08/08) εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος