Περίεργη σύμπτωση θέλει το Μαρόκο να κατακτά το Μουντιάλ λόγω… Τσέλσι

Μία πολύ περίεργη σύμπτωση συμβαίνει από ότι φαίνεται στα τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα, με παίκτες των ομάδων που το κατακτούν, να φοράνε την φανέλα με το τέλος της χρονολογίας που διεξάγεται το Μουντιάλ, στην ομάδα της Τσέλσι. Αυτό έχει κάνει τους οπαδούς του Μαρόκο να ελπίζουν στο όνειρο, ακόμα περισσότερο από ότι το κάνουν ήδη, μετά από την εξαιρετική, μέχρι στιγμής, πορεία τους στο Μουντιάλ, που τους έχει δει να δέχονται μόλις ένα γκολ, μάλιστα αυτογκόλ.

Όμως ποια είναι τα παραδείγματα αυτής της περίεργης σύμπτωσης που έχει «τρελάνει» τους οπαδούς του Μαρόκου, αλλά και πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο;

Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 (Χουάν Μάτα, Ισπανία)

Περίεργη σύμπτωση θέλει το Μαρόκο να κατακτά το Μουντιάλ λόγω… Τσέλσι

Το 2010 στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής, νικήτρια της διοργάνωσης ήταν η Ισπανία. Την επόμενη χρονιά, ο Χουάν Μάτα, πήρε μεταγραφή από την ομάδα της Βαλένθια στην Τσέλσι, όπου του δόθηκε ο αριθμός 10, ξεκινώντας την σύμπτωση.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2014 (Άντρε Σίρλε, Γερμανία)

Περίεργη σύμπτωση θέλει το Μαρόκο να κατακτά το Μουντιάλ λόγω… Τσέλσι

Μπορεί κάποιος να πει πως ο Χουάν Μάτα πήγε την επόμενη χρονιά στην Τσέλσι, οπότε δεν έφταιγε αυτό. Όμως, στην Βραζιλία το 2014, κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Καθώς εκείνη την χρονιά ο Άντρε Σίρλε, αγωνιζόταν στην Τσέλσι και φορούσε την φανέλα με το νούμερο 14. Εκείνη την χρονιά η Γερμανία κέρδισε το βαρύτιμο τρόπαιο, κάνοντας αυτή να είναι δεύτερη «απόδειξη» αυτής της σύμπτωσης.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2018 (Ολιβιέ Ζιρού, Γαλλία)

Περίεργη σύμπτωση θέλει το Μαρόκο να κατακτά το Μουντιάλ λόγω… Τσέλσι

Το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας η σύμπτωση φαίνεται να συνεχίζει, περισσότερο δυνατή από ποτέ. Η Γαλλία κάνει εξαιρετική πορεία σε όλο το Παγκόσμιο Κύπελλο και κερδίζει την Κροατία στον τελικό με 4-2. Ο Ζιρού δέχεται πολλή κριτική, καθώς κανένα σουτ του δεν είναι στον στόχο. Όμως μήπως ήταν ο λόγος που οι Γάλλοι ήταν Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Εκείνη την χρονιά, βρισκόταν στην ομάδα της Τσέλσι, φορώντας την φανέλα με το νούμερο 18.

Παγκόσμιο Κύπελλο 2022* (Χακίμ Ζίγιες, Μαρόκο)

Περίεργη σύμπτωση θέλει το Μαρόκο να κατακτά το Μουντιάλ λόγω… Τσέλσι

Κανείς δεν περίμενε το Μαρόκο να κάνει την πορεία που έχει κάνει μέχρι στιγμής στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ μέχρι στιγμής. Ακόμα δεν έχει γνωρίσει την ήττα, ενώ έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ, αυτογκόλ μάλιστα, έχοντας την καλύτερη άμυνα στην διοργάνωση. Μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι αποτέλεσμα της πολύ καλής χημείας που έχουνε οι παίκτες μεταξύ τους, αλλά ίσως φταίει ότι ο Χακίμ Ζίγιες, αγωνίζεται στην Τσέλσι και φοράει το νούμερο 22.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος