Πέρασε από την Ξάνθη ο Ολυμπιακός (1-3)

Το 4χ4 έκανε ο Ολυμπιακός στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα καθώς πέρασε νικηφόρα από τα Πηγάδια κερδίζοντας την Ξάνθη με 3-1. Ο Ντουρμάζ άνοιξε το σκορ για τους πρωταθλητές στο 42’ και ακολούθησαν άλλα δύο τέρματα από τον Φορτούνη στο 65’ με πέναλτι και στο 68’, ενώ νωρίτερα είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Ντιμιτρόφ στο 50’.

Ο Τζίμι Ντουρμάζ έβαλε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού στο παιχνίδι στο 42ο λεπτό μετά την ασίστ του Φορτούνη, που με ξερό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Στο 44’ οι «ερυθρόλευκοι» (έπαιξε με τις μπλε εμφανίσεις ο Ολυμπιακός) έχασαν ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους και να κλειδώσουν τη νίκη με τον Ιντέγε να μην βρίσκει τη μπάλα όπως θα ήθελα και τον Τσενάμο να μπλοκάρει.

Στο 50’ από λάθος εκτίμηση του Μποτία, η μπάλα έφτασε στονΝτιμιτρόφ που ήταν αμαρκάριστος και με πλασέ νίκησε τον Ρομπέρο που έκανε έξοδο για το 1-1. Δύο λεπτά αργότερα (52’) πάλι ο Ολυμπιακός έχασε ευκαιρία για δεύτερο γκολ  με τον Ιντέγε, ενώ στο 60’ ο Φορτούνης αστόχησε. Η πίεση του Ολυμπιακού αυξήθηκε και στο 63’ οι παίχτες του Μάρκο Σίλβα κέρδισαν πέναλτι όταν ο Ντουρμάζ ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη και ο διαιτητής Μήτσιος έδειξε ην εσχάτη των ποινών. Ο Φορτούνης από την άσπρη βούλα έκανε το 1-2 και τρία λεπτά αργότερα (68’) ο ίδιος «καθάρισε» τη νίκη για τον Ολυμπιακό με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (1-3). Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει μεγαλύτερες διαστάσδεις για τον Ολυμπιακό αν ο Τσενάμο δεν αντιδρούσε σωστά στα σουτ των Κασάμι (81’) και Ντουρμάζ (85’).

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Παπαστεριανός (54`), Μπαξεβανίδης (63`), Καπετάνος (63`) – Φορτούνης (53`), Ντουρμάζ (93`)

Ξάνθη (Ραζβάν Λουτσέσκου): Τσενάμο, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (76` Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (90` Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (62` Χερέα).

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα (39` λ.τ. Μποτία), Φορτούνης, Ελαμπντελαουί, Ντουρμάζ, Σιόβας, Μαζουακού, Πάρντο (71` Ερνάνι), Καμπιάσο (69` Κασάμι), Ιντέγε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ