Πεπ Γκουαρδιόλα: «Λόγω της Eurovision θα έχουμε μόνο δύο μέρες ξεκούρασης πριν την Ρεάλ Μαδρίτης»

O προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, κατηγόρησε την Eurovision για το «στενό» πρόγραμμα της ομάδας του, η οποία θα παίξει την ερχόμενη Κυριακή ενάντια στην Έβερτον για το αγγλικό πρωτάθλημα και την ερχόμενη Τετάρτη ενάντια στην Ρεάλ Μαδρίτης, για το δεύτερο σκέλος των ημιτελικών του UEFA Champions League, δίνοντάς της μόλις δύο μέρες ξεκούρασης μεταξύ των δύο αυτών σημαντικών αγώνων.

Το Λίβερπουλ διοργανώνει τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού το βράδυ του Σαββάτου και η αστυνομία δεν μπορούσε να προσφέρει ασφάλεια τόσο στον διαγωνισμό όσο και στο «ταξίδι» της Σίτι στην Έβερτον νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Αυτό σήμαινε ότι η αναμέτρηση της Premier League θα μπορούσε να διεξαχθεί μονάχα την Κυριακή, με τη Σίτι να φιλοξενεί τη Ρεάλ στον επαναληπτικό ημιτελικό του Champions League την Τετάρτη.

Ο Γκουαρντιόλα σχολίασε το γεγονός αυτό, λέγοντας σαρκαστικά:

«Παίζουμε την Κυριακή, σας ευχαριστούμε πολύ. Δεν το καταλαβαίνω, αλλά δεν θέλω να τσακωθώ. Πρέπει όμως να προσαρμοστούμε Δεν έχει σημασία πια, δεν θα «παλέψω» με το πρόγραμμα. Είναι αυτό που είναι.

Δεν μπορούμε να παίξουμε το Σάββατο λόγω της Eurovision. Δεν μπορούν να υπάρξουν δύο σημαντικά γεγονότα την ίδια ημέρα και πρέπει να προσαρμοστούμε με αυτό.

Πιστεύω πως η Premier League θέλει να βοηθήσει τις ομάδες. Δεν νομίζω να το κάνουν τόσο άβολο. Το πρόβλημα είναι το πρόγραμμα, καθώς υπάρχουν και άλλες διοργανώσεις και οι αγώνες είναι πολλοί».

Η Ρεάλ αντιμετωπίζει τη Χετάφε το βράδυ της Παρασκευής και αναμένεται να ξεκουράσει όλη την προτιμώμενη αρχική ενδεκάδα της πριν ταξιδέψει στο Etihad Stadium.

Ο Γκουαρντιόλα δεν έχει αυτή την πολυτέλεια, καθώς προσπαθεί να διατηρήσει τον τίτλο της παλεύοντας με την Άρσεναλ, από την οποία ο προπονητής της Σίτι περιμένει να κερδίσει κάθε ένα από τα τρία εναπομείναντα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο Καταλανός άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα ξεκουράσει κανένα ποδοσφαιριστή παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι με την Ρεάλ στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έληξε ισόπαλο και το γεγονός πως όλα τα «σενάρια» είναι πιθανά.

Ο Γκουαρδιόλα πρόσθεσε στην συνέχεια:

«Στην Γαλλία και στην Γερμανία παίζουν την Παρασκευή, εδώ είναι το αντίθετο. Η Premier League είναι πιο σημαντική, το πρόγραμμα είναι το πρόγραμμα. Από την πρώτη μέρα το ένιωσα αυτό, δεν πρόκειται να αλλάξει.

«Το “βλέπω” με θετικό τρόπο, έχουμε μία ημέρα ακόμα για να ανακάμψουμε για το παιχνίδι με την Έβερτον, το εκλαμβάνω έτσι.

Θα δούμε την ομάδα, θα κοιτάξουμε την συμπεριφορά των παικτών, θα μιλήσουμε με τους φυσιοθεραπευτές και θα αποφασίσουμε. Υπάρχουν πολλά παιχνίδια για να επιλέξουμε. Ίσως ο κόσμος δεν με πιστεύει, αλλά βασίζομαι πολύ πάνω σε όλα αυτά.

Κάθε παίκτης είναι έτοιμος να παίξει και να δώσει το 100% των δυνατοτήτων του. Φυσικά υπάρχουν παίκτες αυτή τη στιγμή που είναι πάρα πολύ σημαντικοί για εμάς και θα δούμε αν μπορούν να παίζουν κάθε τρεις-τέσσερις μέρες. Μετά τον αγώνα με την Λιντς κάποιοι παίκτες μου είπαν ότι ήταν κουρασμένοι και πως το επόμενο παιχνίδι ήταν τόσο απαιτητικό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος