«Πάτησε» τον ΠΑΣ και βλέπει Ευρώπη ο Παναθηναϊκός (highlights)

Την τέταρτη νίκη του στα τελευταία πέντε ματς στην Super League 1 πέτυχε ο Παναθηναϊκός επί του ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Επιστροφή στις θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκά εισιτήρια για το «τριφύλλι». Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο έβγαλαν αντίδραση και «λύγισαν» τις αντιστάσεις της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά. Το σημερινό τρίποντο ανεβάζει τους «πράσινους» στην 4η θέση με 23 βαθμούς και το +1 από τον ΠΑΣ έχοντας αγώνα λιγότερο. Ταυτόχρονα, βρίσκονται στο +4 από τον ΟΦΗ έχοντας αγώνα περισσότερο. Από την άλλη οι Γιαννιώτες έπεσαν στην πέμπτη θέση με 22 βαθμούς χάνοντας για δεύτερο σερί αγώνα.

Το ματς

 

Οι καλές φάσεις έλειψαν από την αναμέτρηση στο πρώτο της ημίχρονο. Ο Παναθηναϊκός είχε τον πλήρη έλεγχο στον αγώνα, όμως δεν κατάφερε να αγχώσει τον Λοντίγκιν. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν στο να προσπαθούν να καταστρέψουν το παιχνίδι του αντιπάλου. Οι δύο ομάδες είχαν αρκεστεί σε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, υπό την ανοχή του διαιτητή Τζήλου. Το σκορ έμεινε στο 0-0 μέχρι και το σημείο που έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Τα «αίματα» άναψαν στις αρχές του δεύτερου μέρους ανάμεσα στους παίκτες αλλά και στους πάγκους των δύο ομάδων. Μετά από αρκετή ένταση, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς βρήκα το γκολ που έψαχναν για 54 λεπτά. Μια εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ, από δημιουργία του Λούκας Βιγιαφάνιες, κατέληξε στο κεφάλι του Μαουρίσιο ο οποίος έκανε το 1-0 με ιδανικό τελείωμα. Σχεδόν ένα τέταρτο αργότερα, από μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βιγιαφάνιες, ο Φακούντο Σάντσεθ ολοκλήρωσε την Αργεντίνικη συνεργασία για το 2-0 με ωραία κεφαλιά. Με αυτόν τον τρόπο επισφραγίστηκε η απόλυτη «πράσινη» κυριαρχία του δεύτερου ημιχρόνου. Στη συνέχεια, ο προπονητής του «τριφυλλιού» έκανε ροτέισον ξεκουράζοντας αρκετούς παίκτες του. Τα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν διαδικαστικά και δεν άλλαξε απολύτως τίποτα στην εικόνα ή το σκορ.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (90’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ (67’ λ. τρ. Μακέντα), Βιγιαφάνιες, Παλάσιος (80’ Χατζηγιοβάνης), Καρλίτος (67’ Βιτάλ).

ΠΑΣ Γιάννινα (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Πίρσμαν, Σνάιντερ (86΄ Λώλης), Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Γκαρντάβσκι (73’ Μπρένερ), Περέα (76’ Μορέιρα), Μιλιντσεάνου (86’ Λιάσος).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος