ΠΑΣάς στα Γιάννινα μετά από καιρό, 3-0 τον Παναιτωλικό

Ο ΠΑΣ Γιάννινα «σκόρπισε» με τρία γκολ (3-0) τον Παναιτωλικό των αρκετών απουσιών και πήρε την πρώτη του νίκη μετά από έξι αναμετρήσεις!

Η έδρα αποτελεί δύναμη, ωστόσο όχι και τόσο για τον «Άγιαξ της Ηπείρου», ειδικότερα τα τελευταία χρόνια.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα «έσπασε» την κατάρα πέντε χρόνων κόντρα στον Παναιτωλικό. Συγκεκριμένα, η τελευταία εντός έδρας νίκη για τους Ηπειρώτες κόντρα στα «καναρίνια» ήταν το 2016 με 1-0.

Σκόρερ της τότε αναμέτρησης ήταν ο Κριστοφέρ Μαμπουλού, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Γενάρη, σε ηλικία 31 ετών, λόγω ανακοπής καρδιάς…

Το ματς:

Οι γηπεδούχοι είχαν εξ’ αρχής τις πρωτοβουλίες των κινήσεων, διατηρώντας το παιχνίδι στο μισό του Παναιτωλικού. Στο 14ο λεπτό, ο Γκαρντάφσι «τρύπωσε» περιοχή των φιλοξενούμενων, αλλά το πλασέ του ήταν «χλιαρό» και μπλόκαρε ο Μελίσσας. Η πρώτη επίσκεψη των «καναρινιών» στα καρέ του Λοντίγκιν έγινε στο 22ο λεπτό, δίχως όμως να απειλήσουν ιδιαίτερα. Στο 33ο λεπτό, ο Περέα κέρδισε πέναλτι, που ελέγχθηκε από τον VAR και ο Εραμούσπε εκτέλεσε εύστοχα για το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κολομβιανός φορ χρίστηκε κι αυτός σκόρερ έπειτα από ασίστ του Μιλιντσεάνου και οι γηπεδούχοι έθεσαν προ ημιχρόνου τις βάσεις για το τρίποντο.

Στην επανάληψη, ο Παναιτωλικός άλλαξε το σύστημα του σε δύο φορ και κατάφερε να διατηρήσει την κατοχή για μεγάλο μέρος της αναμέτρησης. Παρ’ όλα αυτά, δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ που θα τους έβαζε εκ νέου στο παιχνίδι. Αντιθέτως, ο «Άγιαξ της Ηπείρου» κατάφερε να δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, με τον Κάργα να βάζει το κερασάκι στην τούρτα στο 58′ λεπτό. Μάλιστα, ο ΠΑΣ «φλέρταρε» και με τέταρτο γκολ, αλλά το 3-0 παρέμεινε έως το τέλος.

Συνθέσεις

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας, Πίρμαν, Καραχάλιος, Ντομίνγκες, Γκαρντάφσκι, Σνάιντερ, Περέα, Μιλιτσεάνου. 

Παναιτωλικός: Μελίσσας, Κορνέλιους, Μπακαδήμας, Μαλής, Αποστολάκης, Λούι. Τσιγγάρας, Φλόρες, Χουχούμης, Ντουάρτε, Βέργος.

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος