Παρουσία θρύλων του ελληνικού μπάσκετ ΕΟΚ και ΟΠΑΠ ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους (pics)

Σε μία λαμπρή εκδήλωση, παρουσία θρύλων του ελληνικού μπάσκετ από διαφορετικές γενιές της εθνικής, η ΕΟΚ παρουσίασε τη συνεργασία της με τον ΟΠΑΠ, ως χορηγό της, η οποία αρχικά θα έχει διάρκεια τρία έτη, με προοπτική για ανανέωσή της για πολλά περισσότερα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, τόνισε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που σήμερα εγκαινιάζεται μια πάρα πολύ σημαντική συνεργασία. Ο οργανισμός του ΟΠΑΠ σε όλους τους Έλληνες συνδέει το παρελθόν, με το παρόν και το μέλλον. Ήταν ο αιμοδότης του ελληνικού αθλητισμού και με τη συνεργασία αυτή τιμά τον ελληνικό αθλητισμό και το ελληνικό μπάσκετ. Πλέον συμπορευόμαστε και η συνεργασία αφορά σε όλο το φάσμα του ελληνικού μπάσκετ, με στόχο την ανάπτυξή του και να μπει μέσα σε όλη την κοινωνία. Κάθε ελληνική οικογένεια θέλει να αγκαλιαστεί από το μπάσκετ. Οι αξίες και οι αρχές μας ταυτίζονται με αυτές του ΟΠΑΠ και όταν αυτό συμβαίνει είμαστε πιο δυνατοί. Ελπίζω για τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια να είμαστε μαζί, να βγούμε ξανά στους δρόμους για τις εθνικές ομάδες, αλλά και να κάνουμε κάθε παιδί να ονειρευτεί για το άθλημα».

Παρακάτω εικόνες από την εκδήλωση:

 

Ο Νίκος Σταυρόπουλος, ο Φάνης Χριστοδούλου, ο Νίκος Φιλίππου, ο Γιώργος Σιγάλας, ο Θοδωρής Παπαλουκάς, ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Δημήτρης Παπανικολάου, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο Νίκος Χατζής, ο Γιώργος Καλαϊτζής, ο Γιώργος Καράγκουτης, ο Κώστας Παταβούκας, ο Γιάννης Καλαμπόκης, ο Βασίλης Σούλης, ο Νίκος Λινάρδος, ήταν ανάμεσα στους υψηλούς προσκεκλημένους. Οι προαναφερόμενοι έσμιξαν με παλαίμαχους διεθνείς που έχουν θέση στην ΕΟΚ από διαφορετικά πόστα πλέον, όπως ο Παναγιώτης Φασούλας, ο Ευθύμης Ρεντζιάς, ο Νίκος Ζήσης, ο Κώστας Τσαρτσαρής και ο Δήμος Ντικούδης.

Η υπεύθυνη του μπάσκετ γυναικών της ΕΟΚ και θρύλος του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα, Άννυ Κωνσταντινίδου, ανέφερε με τη σειρά της: «Όλοι προσδοκούμε αυτή η συνεργασία να μακροημερεύσει και να συνοδευτεί από επιτυχίες. Η ΕΟΚ θα συνεργαστεί με τον ΟΠΑΠ που θα γίνει ο νέος μας συμπαίκτης στις εθνικές ομάδες. Είναι μια στρατηγική συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη του αθλήματος. Κοινή στόχευση είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ με την κοινωνική προσφορά. Θα υπάρξει πλήθος κοινωνικών δράσεων και εξυπακούεται ότι επιθυμία μας είναι να συνδυαστεί αυτή η συνεργασία με νέες αθλητικές διακρίσεις. Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αθλήτριες είναι μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη και θέλουμε να τους παρέχουμε όλα τα εχέγγυα. Είμαστε βέβαιοι πως μαζί με τον ΟΠΑΠ θα ζήσουμε τις νέες επιτυχίες του αθλήματος στη χώρα».

Την εθνική ανδρών που την Παρασκευή (25/2, 18:00) υποδέχεται στο ίδιο γήπεδο την Τουρκία για το πρώτο από τα δύο παιχνίδια στο δεύτερο «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 εκπροσώπησαν ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Σωτήρης Μανωλόπουλος, οι Δημήτρης Αγραβάνης, Μιχάλης Λούντζης και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης.

Την εθνική γυναικών εκπροσώπησε η Μάντυ Αναστασοπούλου και τις μικρές εθνικές ομάδες ο Λευτέρης Μαντζούκας.

Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η θρυλική Εβίνα Μάλτση, ενώ παρούσες ήταν και οι Άννυ Κωνσταντινίδου, Τούλα Καλέντζου και Σοφία Κλιγκοπούλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος