Paris Masters: Εισιτήριο για τον τελικό έκλεισε ο Τζόκοβιτς κερδίζοντας τον Τσιτσιπά στο τάι μπρέικ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά μετά από ένα επικό ματς τριών σετ στα ημιτελικά του Paris Masters και έστησε μια αναμέτρηση τίτλου με τον Χόλγκερ Ρούνε, ο οποίος έφτασε στον πρώτο του τελικό ATP Masters 1000 μετά από μια άνετη νίκη επί του Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον όγδοο συνεχόμενο αγώνα του απέναντι στον Τσιτσιπά, αλλά χρειάστηκε περισσότερες από δύο ώρες για να σφραγίσει τη νίκη του με 6-2 3-6 7-6(4), διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες να κατακτήσει τον έβδομο τίτλο του στο Παρίσι.

Ο Σέρβος έκανε ένα καταιγιστικό ξεκίνημα στον αγώνα και ήταν σχεδόν άψογος, καθώς πήρε το εναρκτήριο σετ σε 31 λεπτά, αλλά έχασε σετ για πρώτη φορά αυτήν την εβδομάδα, αφού ο Τσιτσιπάς ανέβασε απόδοση στο δεύτερο σετ κερδίζοντάς το με 6-3.

Το μομέντουμ άλλαξε και πάλι στο τρίτο σετ με τον Τζόκοβιτς να επιβάλλεται τελικά στο τάι μπρέικ κερδίζοντας τους τέσσερις τελευταίους πόντους του αγώνα.

«Είναι πολύ γλυκό, προφανώς, όταν κερδίζεις τέτοιους αγώνες απέναντι σε έναν από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο», δήλωσε ο Τζόκοβιτς, ο οποίος έβγαλε 11 άσους και κέρδισε το 84% των πόντων του στο πρώτο σερβίς.

«Δίκαια, και οι δύο μας δώσαμε μια ισοδύναμη μάχη μέχρι τον τελευταίο πόντο, μέχρι το τελευταίο χτύπημα. Μερικοί απίστευτοι πόντοι προς το τέλος. Είμαι πολύ χαρούμενος που ξεπέρασα αυτή την πρόκληση».

Πηγή: Ρόιτερς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος