Παγκόσμιο Κύπελλο: Στους οκτώ η Ολλανδία μετά από νίκη έναντι των ΗΠΑ

Array

Χωρίς να εντυπωσιάσουν ιδιαίτερα με την απόδοση τους οι “Οράνιε”, κατάφεραν να περάσουν το εμπόδιο της Αμερικής με 3:1, χάρη σε τέρματα των Ντεπάι, Μπλιντ και του αμυντικού της Ίντερ, που είχε και δύο ασίστ, και πήραν έτσι την πρόκριση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου περιμένουν τον νικητή του “ζευγαριού” Αργεντινή-Αυστραλία.

Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τις ΗΠΑ, μόλις στο τρίτο λεπτό, όταν ο Πούλισιτς βγήκε τετ-α-τετ με τον Νόπερτ αλλά ο Ολλανδός γκολκίπερ απέκρουσε εντυπωσιακά. Πιο δυναμικά μπήκαν στο παιχνίδι οι Ηνωμένες Πολιτείες. Στο 10ο λεπτό όμως οι Ολλανδοί προηγήθηκαν, ο Ντάμφρις γύρισε την μπάλα στον Ντεπάι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε όμορφα για το 1:0.

Η Αμερική βγήκε ξανά μπροστά με σκοπό να πετύχει γρήγορα το τέρμα της ισοφάρισης. Στο 21′ ένα σουτ του Ντεπάι από δύσκολη γωνία στην περιοχή πέρασε άουτ. Οι Αμερικάνοι είχαν την κατοχή αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν την αμυντική λειτουργεία των “Οράνιε”. Ένα τρομερό σουτ του Γουεά με πολλή δύναμη, έξω από την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα τον Νόπερτ.

Στο 45+1′ οι Ολλανδοί έθεσαν ισχυρές βάσεις για την πρόκριση με τον Ντάμφρις να σερβίρει και πάλι στο ύψος του πέναλτι και αυτή τη φορά ο Μπλιντ εκτέλεσε σωστά για το 2:0 στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Διαβάστε περισσότερα στο ertsports.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος