Παγκόσμιο Κύπελλο 2022: Ο “τελευταίος χορός” των Κριστιάνο Ρονάλντο και Λιονέλ Μέσι

O Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι δεν χρειάζονται συστάσεις σε κανένα. Δεν μπορεί κάποιος να μιλήσει για το ποδόσφαιρο χωρίς να αναφέρει τα ονόματα τους. Μεγάλοι αντίπαλοι μέσα στο γήπεδο, αλλά με άπειρο σεβασμό ο ένας για τον άλλον εκτός των γηπέδων.

Σε συλλογικό επίπεδο,  o Ρονάλντο έχει τρία πρωταθλήματα Αγγλίας, δύο πρωταθλήματα Ισπανίας, δύο πρωταθλήματα Ιταλίας, πέντε  Champions League και δύο Σούπερ Καπ. Ο Λιονέλ Μέσι έχει κατακτήσει δέκα πρωταθλήματα Ισπανίας, ένα πρωτάθλημα Γαλλίας, 4 Champions League και 3 Σούπερ Καπ.

Σε ατομικό επίπεδο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει 5 Χρυσές Μπάλες και 3 Χρυσά Παπούτσια. Στην καριέρα του έχει σκοράρει 815 φορές, ενώ έχει “μοιράσει” και 231 ασίστ. Ο Λιονέλ Μέσι έχει εφτά Χρυσές Μπάλες και έξι Χρυσά Παπούτσια. Έχει 696 γκολ και έχει δώσει 326 ασίστ.

Με τις εθνικές τους ομάδες έχουν καταφέρει και οι δύο την κατάκτηση ενός Κυπέλλου, έστω και πιο αργά στην καριέρα τους. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε με την Πορτογαλία το EURO 2016 και ίσως να είχε κατακτήσει το EURO 2004 αν δεν υπήρχε η Εθνική Ελλάδος και ο Άγγελος Χαριστέας, ενώ ο Λιονέλ Μέσι έχει κατακτήσει με την Αργεντινή το Copa America 2021.

Τους λείπει όμως το πιο βαρύτιμο τρόπαιο. Αυτό φυσικά είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Ο Ρονάλντο έχει φτάσει ως τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2006, όπου αποκλείστηκε από την Γαλλία, ενώ φιναλίστ ήταν ο Μέσι το 2014 στην Βραζιλία, όπου και ηττήθηκε στον τελικό από την Γερμανία 0-1 με τον γκολ του Μάριο Γκέτζε.

Η φετινή διοργάνωση είναι η τελευταία ευκαιρία και των δύο να κατακτήσουν το τρόπαιο, καθώς και οι δύο είναι ήδη σε μεγάλη σχετικά ηλικία, με τον Ρονάλντο να είναι 37 και τον Μέσι 35. Για αυτό, το Μουντιάλ του Κατάρ αποκαλείται και ο “τελευταίος χορός” των δύο σούπερ σταρ.

Αν οδηγήσουν και οι δύο τις χώρες τους στην πρώτη θέση των ομίλων και έπειτα κερδίσουν όλα τα νοκ-άουτ παιχνίδια μέχρι τον τελικό, τότε ο τελικός στις 18 Δεκεμβρίου θα είναι Αργεντινή-Πορτογαλία και θα μιλάμε για έναν πραγματικό “τελευταίο χορό” αλλά και μεγάλο τελικό.

Οι δύο ποδοσφαιριστές έχουν βρεθεί αντίπαλοι δύο φορές σε εθνικό επίπεδο, με το πρώτο παιχνίδι να λήγει 2-1 υπέρ της Αργεντινής με τους δύο σούπερ-σταρ να βάζουν από ένα γκολ και το δεύτερο να λήγει 1-0 υπέρ της Πορτογαλίας στο Old Trafford.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος