Οριακή νίκη, οριακό προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό (highlights)

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε το «τριφύλλι» επικρατώντας με 2-1 του Βόλου στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Σε ένα ματς χωρίς πολύ θέαμα αλλά τρία γκολ, ο Παναθηναϊκός αναδείχθηκε νικητής κόντρα στους μαχητικούς Βολιώτες. Ο Φεντερίκο Μακέντα σκόραρε για τρίτη σερί αναμέτρηση ενώ και η νίκη ήταν η τρίτη συνεχόμενη της ομάδας. Πλέον, οι δύο ομάδες επικεντρώνονται στις υποχρεώσεις τους για την Super League 1. Ο επαναληπτικός του «Πανθεσσαλικού» θα διεξαχθεί την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου.

Το ματς

 

Το ξεκίνημα βρήκε τον Παναθηναϊκό με την κατοχή της μπάλας υπέρ του. Παρόλα αυτά η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δεν κυκλοφορούσε την μπάλα με τρόπο αντίστοιχο του ματς κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Βόλος φαινόταν πως έβαζε δύσκολα στους «πράσινους». Όλα αυτά άλλαξαν στο 24ο λεπτό όταν από μια εξαιρετική ενέργεια του Κώτσιρα, ο Παλάσιος πήρε και τροφοδότησε τον Μακέντα ο οποίος σκόραρε. Το γκολ ήρθε σε ένα ιδανικό σημείο για τους γηπεδούχους, μιας και είχαν δυσκολευτεί αρκετά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού τους έως εκείνο το σημείο. Αϊτόρ και Παλάσιος ξεχώριζαν στις δύο πλευρές και έτσι το «τριφύλλι» απείλησε για να διπλασιάσει τα τέρματά του στη συνέχεια. Παρά τις ευκαιρίες που υπήρξαν, το δεύτερο γκολ δεν ήρθε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 1-0.

Η αντικατάσταση του Μπάρτολο με τον Φερνάντες βοήθησε σε μεγάλο βαθμό την ομάδα του Γκιγιέρμο Αμπασκάλ. Ο Ισπανός άλλαξε πλήρως την εικόνα του Βόλου μεσοεπιθετικά. Ο Παναθηναϊκός, όμως, έκανε το 2-0 σε μια ανυποψίαστη φάση στο 51ο λεπτό με τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Ο Έλληνας χαφ έκλεψε την μπάλα στα όρια της περιοχής και πλάσαρε τον Κότνικ για να μεγαλώσει το προβάδισμα της ομάδας του. Η απάντηση ήρθε σχεδόν αμέσως με τον Φερνάντες να μειώνει στο 56′ μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια. Ο ρυθμός στη συνέχεια είχε πέσει αρκετά, με τις δύο ομάδες να μην απειλούν ιδιαίτερα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχασε μια σπουδαία ευκαιρία στο 81ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ματέους Βιτάλ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κότνικ. Αυτή ήταν και η τελευταία σημαντική φάση του ματς, με τις δύο ομάδες να ανανεώνουν το ραντεβού τους για τις 21 Δεκεμβρίου.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Χουάνκαρ, Σάρλια, Βέλεθ, Κώτσιρας, Βιγιαφάνιες (Πέρεθ 69′), Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (Μπουζούκης 90′), Παλάσιος (Βιτάλ 79′), Αϊτόρ (Χατζηγιοβάνης 78′), Μακέντα.

Βόλος ΝΠΣ (Γκιγιέρμο Αμπασκάλ): Κότνικ, Γκιουλέν, Φεράρι, Πουρίτα (Ρομέρο 46′), Ρινέρ, Τσοκάνη, Νίνης (Σοάρες 74′), Ρεγκατέν (Ορόζ 83′), Μπαρτόλο (Φερνάντες 46′), Τερεζίου (Βοϊτκόφσκι 63′), Φαν Φέερτ.

Επιμέλεια κειμένου: Βασίλης Αγριτάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος