Ολυμπιακός τεσσάρων… αστέρων και με «σεληνιασμένο» Τικίνιο επί του Απόλλωνα (highlights)

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε τη καλύτερη φετινή του εμφάνιση στο πρωτάθλημα, υπέταξε με 4-1 τον Απόλλων Σμύρνης στο «Γ. Καραϊσκάκης» και σκαρφάλωσε προσωρινά στην κορυφή της Superleague 1.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν απ’ τα πρώτα κι όλας λεπτά τη διάθεσή τους για να σφραγίσουν εύκολα το τρίποντο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μάλιστα, στο 3ο λεπτό, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς «φλέρταρε» με το 1-0, με γκολ που έχασε εξ’ επαφής ο Τικίνιο. Πέντε λεπτά αργότερα, όμως, ο Γιώργος Μασούρας -που επέστρεψε στο βασικό σχήμα μετά από πέντε αναμετρήσεις- άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό. Ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το σουτ, ο Κότσιρας απόκρουσε, αλλά ο Έλληνας μεσοεπιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο του γκολ στην τρέχουσα σεζόν.

Το γρήγορο γκολ στην αναμέτρηση διευκόλυνε τους Πειραιώτες κόντρα στην κλειστή άμυνα των φιλοξενούμενων». Στο 25ο λεπτό, ο Ολυμπιακός εκτέλεσε φάουλ με κομπίνα, που βρήκε τελικό αποδέκτη τον Γιώργο Μασούρα, ωστόσο το σουτ που πραγματοποίησε αποκρούστηκε σε κόρνερ. Εν συνεχεία, υπήρξαν διαδοχικές επιθέσεις για τους γηπεδούχους, πρωτίστως με σουτ του Ονιεκούρου, που έφερε νέο κόρνερ και δευτερευόντως με σουτ του Θανάση Ανδρούτσου και του Αγκιμπού Καμαρά που αναχαιτίστηκαν. Στο 40ο λεπτό, ο διαιτητής της αναμέτρησης, Αριστομένης Κουτσιαύτης εξέτασε μέσω VAR ενδεχόμενο πέναλτι υπέρ των «ερυθρόλευκων», ωστόσο το παιχνίδι συνεχίστηκε εν τέλει με καταλογισμό επιθετικού φάουλ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε εξίσου δυναμικά. Μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ωραία ο Κουντέ, ο Τικίνιο πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, έπιασε τη κεφαλιά και διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους, σημειώνοντας παράλληλα το παρθενικό του γκολ με τα «ερυθρόλευκα».

Στο 67ο λεπτό, ο Γιώργος Μασούρας αντικαταστάθηκε από τον Λόπες, καθώς έδειχνε να ταλαιπωρείται από πρόβλημα τραυματισμού. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Τικίνιο έγραψε και πάλι το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, εξαπολύοντας μία… οβίδα μέσα από τη μεγάλη περιοχή του Κότσιρα. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε να μειώσει στο 79ο λεπτό με τον Ντάουντα, που βρέθηκε σε θέση βολής.

Παρ’ όλα αυτά, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, φτάνοντας και σε τέταρτο γκολ με τρομερό σουτ του Βρουσάι, κατόπιν ατομικής προσπάθειας του Καρμπόβνικ και ασίστ που έδωσε ο ίδιος στον Έλληνα διεθνή.

Συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ανδρούτσος, Μπα, Σισέ (Αβραάμ 76′), Ρέαμπτσιουκ (Καρμπόβνικ 67′) , Μπουχαλάκης (Σουρλής 76′), Κουντέ, Μασούρας (Λόπες 67′), Αγκιμπού Καμαρά, Ονιεκούρου (Βρουσάι 76′) και Τικίνιο.

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Τουτουαρίμα (Βιτλής 67′), Ντομίνγκεζ, Μπρούνο Άλβες, Μπαξεβανίδης (Ντεντάκης 67′), Σλίβκα, Κάτσο, Φαν Λα Πάρα, Ματέι (Σαχλί 82′), Ιωαννίδης, Τσιλούλης

Επιμέλεια: Χρήστος Τζώλος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος