Ολυμπιακοί Αγώνες: Τιμωρημένη η Ρωσία – Με άλλη σημαία οι αθλητές

Με τη σημαία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μπήκαν οι Ρώσοι αθλητές στο στάδιο στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και το όνομα της χώρας τους δεν ακούστηκε, καθώς η Ρωσία τυπικά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς του Τόκιο. Τελικά οι Ρώσοι αθλητές θα αναγνωρίζονται ως ROC, όπως είναι η συντομογραφία της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία εντάχθηκαν ως μέλη.

Όλα αυτά εξηγούνται καθώς ο Παγκόσμιος Οργανισμός αντι-ντόπινγκ αποφάσισε το Νοέμβριο του 2020 να αποκλείσει τους Ρώσους από όλα τα αθλήματα για 2 χρόνια, ποινή που επικύρωσε το CAS, όπου εκδικάστηκε η προσφυγή των Ρώσων και αποφασίστηκε να μειωθεί από τα 4 χρόνια που είχαν επιβληθεί αρχικά.

Αυτό σημαίνει πως η Ρωσία δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής και στο Μουντιάλ του 2022, αλλά παρ’ όλα αυτά έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στα προκριματικά.

Επειδή πάντως οι Ρώσοι αθλητές διεκδικούν και μετάλια προβλέπεται κατά την απονομή να ακούσουν το κοντσέρτο πιάνου Νο 1 από τον Π. Τσαϊκόφσκι αντί για τον εθνικό ύμνο.

Αν και η σημαία απαγορεύεται, οι στολές τους φέρουν τα εθνικά χρώματα του λευκού, του μπλε και του κόκκινου. Ωστόσο η ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης παραπονέθηκε ότι απορρίφθηκε μαγιό, επειδή έφερε το σύμβολο της ρωσικής αρκούδας.

«Το ζήτημα της πολιτικοποίησης του αθλητισμού δυστυχώς, ακόμη δεν έχει εξαλειφθεί από την ημερήσια διάταξη», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν τον περασμένο μήνα στο μοναδικά του σχόλιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, προσθέτοντας ότι: «Τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των αθλητών μας πρέπει να προστατεύονται από οποιαδήποτε αυθαιρεσία».

Πηγή:Guardian

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος