O ελληνικός απολογισμός της 6ης μέρας των Αγώνων (28/07) (video)

Οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν μετάλλιο στη δίκωπο άνευ πηδαλιούχου γυναικών, αφού στην σημερινή πρώτη ημιτελική σειρά, κατέκτησαν την πρώτη θέση με επίδοση 6:48.70. Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7, 03:30), με στόχο το βάθρο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αποκλείστηκε από την συνέχεια του ατομικού ανδρών στο τένις, αφού ηττήθηκε με 2-1 σετ (6-2, 6-7, 2-6) από τον Γάλλο Ούγκο Ουμπέρ. Εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό που υπέστη στο δεξί γόνατο, στο τέλος του δευτέρου σετ, ο Έλληνας τενίστας είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση, αφού κατέκτησε με ευκολία το πρώτο σετ, όμως τα δεδομένα άλλαξαν προς το χειρότερο μετά το συμβάν του τραυματισμού.

Παρ’ όλα αυτά, μαζί με την Μαρία Σάκκαρη κέρδισαν τους Καναδούς Γκαμπριέλα Νταμπρόφσκι/Φελίξ Οζέρ-Αλιασίμ με 6-3, 6-4 και προκρίθηκαν στους «8». Στα προημιτελικά του μικτού διπλού, Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Αυστραλίας, που αποτελείται από την κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης των γυναικών, Ασλεϊ Μπάρτι και τον άλλοτε νο.2 στον κόσμο, Τζον Πιρς.

Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Παπαστάμος, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια των 200 μέτρων μικτού ανδρών. Ο πρώτος κάλυψε την απαιτούμενη απόσταση σε 1:58.84 και κατετάγη έβδομος στην πέμπτη σειρά και 24ος στο σύνολο, ενώ ο δεύτερος, με 2:00.38 τερμάτισε τέταρτος στη δεύτερη προκριματική σειρά και κατέλαβε την 35η θέση στο σύνολο.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, πλασαρίστηκαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση των πρώτων δύο ιστιοδρομιών στα 470 ανδρών. Το ελληνικό πλήρωμα κατέκτησε την πέμπτη θέση στην πρώτη κούρσα και την έκτη στη δεύτερη, έχοντας συνολικά έντεκα βαθμούς ποινής.

Ο Ιωάννης Μιτάκης υποχώρησε στη δέκατη θέση της γενικής κατάταξης στα Finn. Ο Έλληνας πρωταθλητής, τερμάτισε 13ος στην τρίτη ιστιοδρομία και έκτος στην τέταρτη, με αποτέλεσμα να έχει 23 βαθμούς ποινής.

Οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη πλασαρίστηκαν στη 13η θέση της γενικής κατάταξης, μετά τις πρώτες δύο κούρσες στα 470 γυναικών. Το ελληνικό πλήρωμα, κατέλαβε την 15η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία και την ένατη στη δεύτερη, έχοντας συνολικά 24 βαθμούς ποινής.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης παρέμεινε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης του αγωνίσματος RS:X ανδρών, μετά την ολοκλήρωση και της ένατης κούρσας. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχει 91 βαθμούς ποινής, κατετάγη 18ος, 19ος και 6ος στις σημερινές ιστιοδρομίες.

Η Κατερίνα Δίβαρη ανέβηκε στην εικοστή θέση της γενικής κατάταξης στα RS:X γυναικών με 130 βαθμούς ποινής μετά από εννέα ιστιοδρομίες. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατετάγη 23η, 15η και 18η στις τρεις σημερινές κούρσες.

Η Ελισάβετ Τελτσίδου, τερμάτισε στην έβδομη θέση στην κατηγορία των 70 κιλών του τζούντο γυναικών. Η Ελληνίδα αθλήτρια νίκησε στη φάση των «32» την Κινέζα Σιαοκιάν Σουν και στη φάση των «16» τη Γαλλίδα Μαργκό Πινό, ωστόσο ηττήθηκε στους προημιτελικούς από τη Ρωσίδα Μαντίνα Ταϊμάζοβα, με αποτέλεσμα να συνεχίσει στα ρεπεσάζ. Εκεί, ηττήθηκε από τη Γερμανίδα Τζιοβάνα Σκοκιμάρο, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διεκδίκησης του χάλκινου μεταλλίου.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος