Ηχηρό «όχι» της ΔΟΕ στις κατηγορίες καταναγκαστικής εργασίας για τις εμφανίσεις των Αγώνων του Πεκίνου

Array

Ύστερα από ανησυχίες Αμερικανών νομοθετών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του Κογκρέσου για τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας (CECC) δήλωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι ανησυχεί πως οι προμηθευτές Anta Sports και Hengyuanxiang Group (HYX Group) χρησιμοποιούν βαμβάκι από την περιοχή Σιντζιάνγκ.

«Το βαμβάκι που παράγεται στην XUAR (Αυτόνομη Περιοχή Ουϊγούρων Σιντζιάνγκ) είναι συνώνυμο της καταναγκαστικής εργασίας και της συστηματικής καταστολής που λαμβάνει χώρα εκεί», ανέφερε η επιστολή, εξαπολύοντας κατηγορίες για εκμετάλλευση των Ουϊγούρων.

Η Ουάσιγκτον έχει ισχυριστεί γενοκτονία, αλλά η Κίνα το αρνείται, επισημαίνοντας ότι «αποτελεί μία εκστρατεία συκοφαντικής δυσφήμισης της Δύσης».

Η ΔΟΕ τόνισε σε χθεσινή τοποθέτησή της (19/01) ότι διεξήγαγε έρευνα στο προσωπικό, τους αξιωματούχους και τους εθελοντές των Αγώνων, που θα διαρκέσουν από τις 04 έως τις 20 Φεβρουαρίου.

«Αυτή η εργασία, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και είναι ευθυγραμμισμένη με τον Κώδικα Προμηθευτών της ΔΟΕ, δεν βρήκε κανένα κρούσμα καταναγκαστικής ή παιδικής εργασίας», ανέφερε.

Στην ίδια δήλωση, ο Όμιλος HYX είπε ότι το βαμβάκι στα προϊόντα του δεν προέρχεται από την Κίνα, ενώ η Anta Sports είπε ότι χρησιμοποίησε ανακυκλωμένα υλικά χωρίς βαμβάκι.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, ο Καναδάς, η Βρετανία και η Ιαπωνία ανακοίνωσαν διπλωματικό μποϊκοτάζ στους Αγώνες του Πεκίνου. Η Κίνα αναφέρει πως οι δράσεις των κρατών εκείνων, προδίδουν τις Ολυμπιακές αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος