Χρυσό με παγκόσμιο ρεκόρ στα 4Χ100 μικτό η Μεγάλη Βρετανία (video)

Η Μεγάλη Βρετανία, ήταν η χώρα που κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα 4Χ100 μικτής «σκυταλοδρομίας» κολύμβησης, σημειώνοντας μάλιστα παγκόσμιο ρεκόρ με 3:57.58.

Οι Βρετανοί επέλεξαν για το ύπτιο την Κάθλιν Ντόσον αντί του Λιουκ Γκρίνμπακ, προκειμένου να ρίξουν τα «βαριά χαρτιά» τους στη συνέχεια. Δικαιώθηκαν, καθώς οι Άνταμ Πίτι και Τζέιμς Γκάι δημιούργησαν διαφορά και η Άννα Χόπκιν την διατήρησε, δίνοντας στη χώρα της δεύτερο χρυσό μετάλλιο σε ομαδικό αγώνισμα στο Τόκιο, μετά τα 4Χ200μ. ελεύθερο ανδρών (πριν από αυτό, η Βρετανία είχε να κερδίσει «σκυταλοδρομία» σε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1912).

Η Κίνα είχε συνεπή παρουσία (με λίγο αργές αλλαγές πάντως) και πήρε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, μπροστά από την Αυστραλία. Η τελευταία επέλεξε να πάει στο ύπτιο με τη «χρυσή» Ολυμπιονίκη Κέιλι ΜακΚίοουν, η οποία όμως λίγο νωρίτερα είχε κολυμπήσει στον τελικό των 200μ. και δεν έπιασε τα στάνταρ της (έκανε 58.14, ενώ στον τελικό των 100μ. είχε κάνει 57.47), κάτι που πιθανότατα κόστισε το ασημένιο μετάλλιο. Οι Ιταλοί οδήγησαν την κούρσα στα πρώτα 200μ. με τους Τόμας Τσέκον και Νικολό Μαρτινέγκι, αλλά οι δύο γυναίκες δεν άντεξαν και η Φεντερίκα Πελεγκρίνι δεν κατάφερε να αποχαιρετήσει τις πισίνες με ένα μετάλλιο.

Όσο για τις ΗΠΑ, η επιλογή τους, όμως, να ρίξουν γυναίκα (τη νικήτρια των 100μ. Λίντια Τζέικομπι) στο πρόσθιο και να αφήσουν το μεγάλο τους αστέρι, Κέιλειμπ Ντρέσελ στο ελεύθερο, αποδείχθηκε καταστροφική. Όταν ο ήδη κουρασμένος από δύο ατομικές κούρσες (100μ. πεταλούδα και 50μ. ελεύθερο) Ντρέσελ έπεσε στην πισίνα, οι Αμερικανοί ήταν όγδοοι, επτά δευτερόλεπτα μακριά από την πρώτη τριάδα, και το μετάλλιο είχε ήδη χαθεί.

Η τελική κατάταξη:

1.Μεγάλη Βρετανία (Κ. Ντόσον, Τζ. Γκάι, Άν. Χόπκιν, Άντ. Πίτι) 3:37.58
2.Κίνα (Γ. Ζανγκ, Γ. Ζιμπέι, Τζ. Γιανγκ, Τζ. Σου) 3:38.86                                              3.Αυστραλία (Κ. ΜακΚιούαν, Έμα ΜακΚίον, Ζ. Στάμπλετι-Κουκ, Μ. Τεμπλ) 3:38.95
4.Ιταλία (Φ. Πελεγκρίνι, Έλ. ντι Λίντο, Τ. Τσεκόν, Ν. Μαρτινένγκι) 3:39.28
5.Ηνωμένες Πολιτείες (Λ. Τζακόμπι, Τ. Χάσκε, Ρ. Μέρφι, Κ. Ντρέσελ) 3:40.58
6.Ολλανδία (Ν. Κορστάνιε, Κ. Τουσέντ, Φ. Χέεμσκερκ, Άρ. Καμίνγκα) 3:41.25
7.ΡΟΕ (Γ. Ρίλοφ, Σ. Τσίμροβα, Μ. Καμένεβα, Κ. Πριγκόντα) 3:42.45
8.Ισραήλ (Γκ. Κοέν Γκρούμι, Αν. Γκορμπένκο, Αντ. Μούρεζ, Ίτ. Γκόλντφαντεν) 3:44.77

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος